2024. április 18., csütörtök

Felkészülten várjuk a telet

Aleksandar Kravić, a városi tanács közlekedési ügyekkel megbízott tagja ma ellenőrzést végzett az újvidéki útkarbantartó közvállalatoknál. Felmérte, hogy a Put, a Városi Kertészet, a Parking servis és a Čistoća közvállalatok mennyire készültek fel a téli időszakra.

Kravić elmondta, hogy a közvállalatok felkészültek a télre, ezért a közlekedés várhatóan zökkenőmentesen bonyolódhat majd le a zimankóban is.

– A városi téli szolgálat évről évre jobban végzi feladatát, így az idei idényben sem kell meglepetésektől tartanunk – mondta a városi tanács közlekedési ügyekkel megbízott tagja.

Miloš Egić, a Városi Kertészet igazgatója kiemelte, hogy ez a közvállalat az újvidéki önkormányzat támogatásának köszönhetően kilenc új sószóró traktort szerzett be, ami nagymértékben megkönnyíti majd a téli szolgálat munkáját.

Danijela Jankov, a Put közvállalat téli szolgálatának igazgatója kifejtette, 25 jármű és 147 dolgozó áll készenlétben.

– A Put közvállalat téli szolgálata összesen 25 sószóróval, és 39 hóekével rendelkezik, ezenkívül pedig további olyan teherautók és erőgépek kapcsolódhatnak be a munkába, amelyek kisegíthetik a közvállalat gépparkjának járműveit. Az újvidéki önkormányzat támogatásának köszönhetően öt speciális, téli felszerelést alkalmazó erőgépet szereztünk be, amelyek nagymértékben segítik majd a téli szolgálat munkáját – mondta Gojko Etinski, a Put közvállalat vezetője.

Az idei évre összesen 5000 tonna sót biztosítottak, ebből 650 tonnát a legfontosabb városi intézményeknek szántak, valamint a többi közvállalatnak. A Put közvállalat november 5-én kezdi meg a só szállítását az érintett intézmények és szolgálatok számára.