2024. április 20., szombat

Új világelsőként első győzelem

Novak Đoković már mint új világelső vonult be a Džumhur elleni meccsre (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković már mint új világelső vonult be a Džumhur elleni meccsre (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković, aki hétfőn 224. hetét kezdi meg a világranglista első helyén, tegnap Párizsban bejutott az 1000-es mestertorna negyeddöntőjébe. Novak először mérkőzött meg a bosnyák Damir Džumhurral, és segítségére volt az ellenfele hátizomsérülése, amiért az a második szettben, amint elveszítette az adogatást, feladta az egyenlőtlen küzdelmet.

Novak a nyolc között ma az 5. helyen kiemelt horvát Marin Čilićtyel játszik, akivel 15:2 a mérlege. Čilić volt az, aki két éve Párizsban, éppen a negyeddöntőben legyőzte az akkor még első helyezett Đokovićot, amit követően a brit Andy Murray ült fel a tenisz trónjára. Az idén Novak és Marin két meccset játszottak. A Queen’s Club döntőjében a horvát nyert, Cincinnatiben pedig a szerb az elődöntőben vágott vissza.

A tegnapi győzelemmel Novak 145 pontra növelte előnyét a naprakész ranglistán, ma pedig a Čilić elleni meccs újabb 180 pontot ér.

Meglepetés történt a guayaquili challenger 2. fordulójában, mivel a nagykikindai Peđa Krstin legyőzte a sokkal magasabban rangsorolt olasz veterán Paolo Lorenzit. Challenger folyik a kínai Sencsenben is, ahol közép-európai idő szerint a hajnali órákban Miomir Kecmanović és Valkusz Máté is érdekelt volt a negyeddöntőben.