2024. április 18., csütörtök

Babazászló: Az új életnek is jár a lobogó

Egyre több szegedi család csatlakozik az Oberfrank Pál ötlete alapján indított országos szintű, hagyományteremtő kezdeményezéshez, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2011-ben karolt fel.

Ennek keretében a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak lakói egyaránt zászlót tűznek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük. Ebben az évben már szegedi házakon is lobog ilyen zászló. A mozgalom fő célja, hogy minél több kívánt, tervezett gyerek megszülethessen.

Ha valaki végleg eltávozik közülünk, tiszteletére fekete zászlót tűzünk ki, ha azonban egy kisbaba érkezik közénk, őt nem köszöntjük ily módon. Mi igen, és szeretnénk, ha ezentúl erről mások is így gondolkodnának – mesélte az egyik anyuka.

A mozgalom honlapján megtudtuk, a zászlót kölcsönözni is lehet: attól függően, hogy kisfiú vagy kislány érkezett-e a családba, rózsaszín vagy kék zászló közül választhatnak. Ám ha valaki szeretné, meg is vásárolhatja azt.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjánál családok is kaphatnak 2 hétre babazászlót, ha ezt üzenetben jelzik a mozgalom szegedi közösségi oldalán (https://www.facebook.com/haromkiralyfiszeged/). A mozgalom vándorbölcsővel is segíti a családokat, díjazzák a családbarát vállalatokat és mindenféle kezdeményezést támogatnak, amely ezt erősíti.