2024. április 25., csütörtök

Útjavítás a tél előtt

Megújult az aszfalt egy szakasza Pacsér és Bácskossuthfalva között

Felújították a Pacsér–Bácskossuthfalva útszakasz egy részét a napokban. Juhász Lászlótól, a Vojput karbantartási osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy a 4,5 millió dináros beruházás alkalmával körülbelül 500 méter hosszan helyeztek le új aszfaltréteget a két falu között a munkások.

– A Pacsér–Bácskossuthfalva közötti 105-ös jelzésű útszakasz egy részének felújítása a Vojput vállalat téli időszakra való felkészülésének a része. Megközelítőleg 500 méter hosszan sikerült leaszfaltoznunk az út teljes szélességét azon a szakaszon, ahol mára a legkritikusabb állapotba került. Azokon a helyeken, ahol erre az anyagi kereteink nem adnak lehetőséget, ott igyekszünk kátyúzással javítani az útszakasz hibáit, mindezt még a téli szolgálat bevezetése előtt – nyilatkozta Juhász László, akitől az iránt is érdeklődtünk, hogy milyen kritérium alapján határozzák meg, hogy melyik úton mikor végeznek felújítási munkálatokat.

– Nyomon követjük az utak állapotát, és a munkatervünkkel összhangban irányozzuk elő a kritikus állapotba került szakaszokon tervezett javításokat. Azonban a munkálatok létjogosultságáról, illetve azok anyagi támogatásáról a Szerbia Utai Közvállalat útigazgatósága dönt, és általában az utakon történő forgalom gyakoriságától teszi függővé – nyilatkozta a Vojput karbantartási osztályának vezetője, akitől az iránt is érdeklődtünk, hogy a Bajmok–Bácsalmás határátkelőhely egész napos nyitva tartása alkalmából korábban emlegetett Bajmok–Topolya útszakasz felújítására van-e lehetőség.

– Az említett útszakasz teljes felújítására benyújtottuk a kérvényt a Szerbia Utai Közvállalathoz, akinek a döntésén múlik a következő lépés ez irányba – zárta gondolatait Juhász László, a Vojput karbantartási osztályának vezetője.