2024. április 25., csütörtök

Source Hub

Közösségi irodaház nyílt Kishegyesen – Első programjuk egy képzés lesz női vállalkozók számára

Pénteken este Source Hub néven egy közösségi irodaház nyílt Kishegyesen. Az ünnepélyes megnyitón többek között jelen volt Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere, kishegyesi vállalkozók és érdeklődők. Herbut Karolina, a Source Hub vezetője arról számolt be lapunknak, hogy a közösségi irodaház kedvező lehetőségeket nyújt kezdő vállalkozóknak.

Herbut Karolina a Source Hub megnyitóján (Lakatos János felvétele)

Herbut Karolina a Source Hub megnyitóján (Lakatos János felvétele)

– Ez egy falusi közösségi irodaház, ahova vállalkozókat és leendő vállalkozókat várunk. Ők ahelyett, hogy saját irodát tartanának fent, tőlünk tudnak helyet bérelni ebben a közösségi irodában. Emellett különféle eseményeket fogunk szervezni, amik legtöbbször ingyenesek lesznek, és a vállalkozás fejlesztéséről lesz szó. Ennek a helynek az is az előnye, hogy egy laza, falusi környezetben el lehet jönni pár órára, pár napra, pár hétre ahelyett, hogy rögtön egy egész irodát kelljen bérelni. Itt mások is dolgoznak, így ötletcsere is folyik, valamint egymást is motiváljuk, hogy minél jobban és hatékonyabban dolgozzunk – mondta el Herbut, majd arról is szólt, hogy már a héten indul egy képzés női vállalkozók számára, Biznisz Akadémia címen. Erre azért van szükség, mert a nőknek kevesebb az önbizalmuk, mint a férfiaknak. Kellő tudással és tapasztalattal rendelkező nők nem mernek belevágni vállalkozásba – fogalmazott a Source Hub vezetője.

– A képzés során teljes mértékben végigvesszük az üzletvitel kérdéseit, persze amennyire ezt az időkeretünk engedi. Elsőként a vállalkozói ötlet vagy termék definiálásával fogunk foglalkozni. Sokszor a vállalkozó nem tudja pontosan, hogy ki is az ő vásárlója. A termék prezentálásán és értékesítésén fogunk fáradozni, de szó lesz arról is, hogy kinek szeretnék eladni az árut és mennyiért. Ezt követően beszélgetni fogunk a vállalatalapításról is, az adóvonzatokról, majd elvégzünk egy pénzügyi elemzést, és készítünk egy pénzügyi tervet. Sok vállalkozó ezt nem készíti el, holott ez mutatja meg, hogy érdemes-e az adott vállalkozással foglalkozni. Sokan csak szeretetből csinálják, és egyszer csak elkezdenek szaporodni az anyagi gondok. A pénzügyi terv készítése kapcsán arról is beszélünk, hogyan érhetjük el, hogy a vállalkozásunk pénzt hozzon, és ne csak feleméssze a pénzt. Befejezésként a marketingről és a promócióról fogunk beszélni, megismertetjük a résztvevővel, hogy mi a brand. Fontos felépíteni a termékünk, szolgálatatásunk történetét, hogy el tudjuk adni – fogalmazott Herbut.