2024. április 24., szerda

Strandfelszerelés érkezett Péterrévére

Az idei strandidényt lecsúszták ugyan az átadással, de jövőre is nagy öröm lesz a péterrévei fiatalok számára az, hogy a Tisza-parton egy homokos strandröplabdapályán sportolhatnak és a már meglévőnél jóval nagyobb famólóról vethetik majd magukat a vízbe. Az eszközökre az óbecsei Ifjúsági Iroda és a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport közösen pályázott a tartományi ifjúsági és sporttitkárságnál.

A péterréveieket jövőre egy klassz strand várja majd

– A falunkban az utóbbi években sok gondot fordítottunk a Tisza-parti strand rendezésére, ahova egyre többen járnak fürdőzni, sátorozni, kikapcsolódni, és több nagyobb rendezvényt, így a falunapot és a horgászmaratont is itt szervezik meg. Mivel a péterrévei fiatalok körében is megnőtt az igény a sportolási és szabadidős lehetőségek szélesítésére, az óbecsei Ifjúsági Irodával együttműködve egy móló és egy professzionális röplabda- és lábteniszpálya felállítására nyújtottunk be pályázatot. Ezeket eredetileg ezen a nyáron szerettük volna átadni, de önhibánkon kívül erre sajnos csak most kerülhetett sor – mondta el érdeklődésünkre Szabó Attila, a Falunkért Ifjúsági Csoport elnöke.

Ezt a projektet a tartományi ifjúsági és sporttitkárság 200 ezer dinárral támogatta. Jövőre a falu központjában lévő községi tulajdonú irodahelyiségeket hozzák majd rendbe és rendezik be a Falunkért Ifjúsági Csoport számára.