2024. április 19., péntek
MAGYARKANIZSA

Újítás a testvérvárosok találkozóján

Magyarkanizsának és testvárvárosának, Kiskunhalasnak a hagyományos sporttalálkozóját szombaton új formában rendezték meg. Az eddigi, bő három évtizedes hagyománytól eltérően ezúttal nem a veteránok mérték össze tudásukat különféle sportágakban, hanem az ifjú sportolók. Mindkét városból 65 fiatal vett részt a rendezvényen, Igor Vuković, Magyarkanizsa sportszövetségének titkára szerint ez egy nagyon jó újítás, és egyúttal alkalom is nyílt arra, hogy a fiatalok ismerkedjenek és barátkozzanak.

A Magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában rendezték meg a labdarúgó- és kézilabda-mérkőzéseket a fiúk és a lányok számára is. A fociban a hazai fiúk 12:2, míg a lányok 12:1 arányban bizonyultak jobbnak a vendégeknél.

Kézilabdában a magyarkanizsai fiúk 28:15 arányban nyertek, ám a lányok nagy csatáját a kiskunhalasiak bírták jobban, és 19:17 arányban felülmúlták ellenfelüket.

Sakkban a Potisje sakk-klub tagjai mérték össze tudásukat a kiskunhalasiakkal, és egy hajszállal bár, de a vendégek bizonyultak jobbnak, 6,5:5,5-re nyerni tudtak. A Kanizsa asztaliteniszklub helyiségében a csapatok 3:3-as döntetlenre mérkőztek, a vendégeknek jobb volt a szettarányuk.

A győztes csapatoknak a serlegeket Vass Zoltán, Magyarkanizsa községi tanácsának sportért és ifjúságért felelős tagja adta át. A sportrendezvények végeztével a résztvevők közös ebéden vettek részt.