2024. március 29., péntek

Villanyoszlopra és fára mászó akció

A VMSZ szabadkai városi szervezetének közleménye

Szabadkán a múlt hét folyamán kezdte meg plakátkampányát a Magyar Mozgalom, a hirdetőoszlopokon helyezték el plakátjaikat. Az elmúlt hétvégén azonban a sötétedést megvárva villanyoszlopra és fára mászó akciót tartottak. Most városunk tele van a Magyar Mozgalom plakátjaival ott is, ahol a kommunális rendről és a hirdetményekről szóló határozat értelmében tilos a plakátolás.

A Magyar Mozgalomnak a – városközpontban lévő hirdetőoszlopokra és az arra kijelölt reklámhelyekre elhelyezett – plakátjai jól láthatóak, azokat nem ragasztotta le és nem tépte le senki.

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai városi szervezete arra szeretné emlékeztetni a Magyar Mozgalmat, hogy a kommunális rendről és a hirdetményekről szóló határozatot annak idején ők is támogatták, így ha szavahihető és korrekt politikusok, illetve civil aktivisták, akkor a kampány hátralévő napjait arra fordítják, hogy visszamásznak a villanyoszlopokra és a fákra, és eltávolítják a plakátokat.

Azok, akik szórólapjukon azt állítják, hogy Vajdaság öregek otthona lesz, nemzeti színbe öltözött senkikről beszélnek, valamint azt állítják, hogy a megoldásokhoz áldozatokra van szükség, nemcsak a kommunális rendről és a hirdetményekről szóló határozatot veszik semmibe, azt, amit korábban ők maguk is megszavaztak, hanem sértegetnek, fenyegetnek, áldozatról beszélnek.

A VMSZ szabadkai városi szervezete a magyarságra, a nemzeti tanácsi kampányra és a városra nézve is szégyenteljesnek tartja a Magyar Mozgalom viselkedését, hiszen az online térben korlátlanul hirdethetik magukat, óriásplakátokon, hirdetőoszlopokon, valamint a piacok és forgalmas helyek mentén lévő reklámhelyeken is. Akkor miért kellenek még a villanyoszlopok és a fák is? – áll Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai városi szervezetének elnöke közleményében.