2024. március 29., péntek

Brnabić: Az ígéret teljesült

A két kormány együttes ülése Újvidéken (Beta)

A két kormány együttes ülése Újvidéken (Beta)

Mintegy 1,8 milliárd dinárt fektettünk középületek felújításába Vajdaságban, s ezzel teljesült a vajdaságiaknak két évvel ezelőtt tett ígéret – mondta Ana Brnabić a köztársasági és a tartományi kormány pénteki együttes ülését követően, hozzátéve, hogy az eddig elvégzett munkálatok értéke 994 millió dinár, a folyamatban lévőké pedig további 807 millió.

Az alkalmi sajtótájékoztatón a kormányfő arról is beszélt, hogy két évvel ezelőtt, amikor a két kormány első együttes ülését tartották, a belgrádi kormány megígérte, hogy 1,8 milliárd dinárt fektet be a felújításba.

„Ez nagy terv volt, de – amikor megnéztem a jelentéseket, láttam – az ígéret teljesült” – nyomatékosította Brnabić. Hozzátette, további 1,2 milliárd dinár értékű projektek vannak készülőben, de a kórházak nem tartoznak ebbe bele, mert az „Egymilliárd euró az egészségügynek” elnevezésű program keretében fektetnek be az egészségügyi intézményekbe.

– Az eddigi együttműködés legjelentősebb eredményei a Vajdasági RTV és a szabadkai Népszínház új épületének a kiépítése. A következő, prioritást élvező projektumok a Belgrád–Budapest gyorsvasút, a Fruška gora-i autóút, az Újvidék–Palánka, Pétervárad–Karlóca és az Ópáva–Torontálvásárhely út kiépítése – tájékoztatott a közös sajtótájékoztatón Igor Mirović tartományi kormányfő.