2024. április 25., csütörtök

Fiatalosabb, érdekesebb, korszerűbb

A zentai Bolyai diákjai is kézbe vehették a szerb, mint nem anyanyelv oktatására készült segédtankönyvet

Pénteken a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium elsős diákjai is kezükbe vehették a szerb, mint nem anyanyelv tantárgy oktatásában hasznos segédtankönyvet.

– A tömbmagyarságban élő fiatalok nagy nehézségekkel küzdenek a szerb nyelv elsajátítása terén, ezért született meg ez a kiadvány, amely a tanárok és a diákok részére egyaránt segítségül szolgál –hangsúlyozta ki Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke a szöveg- és feladatgyűjtemény kiosztásakor, s hozzátette azt is, hogy a kiadványt nemcsak a középiskola első évében, hanem a későbbiekben is haszonnal forgathatják majd.

Perpauer a diákok előtt kiemelte a nyelvek elsajátításának fontosságát, s megjegyezte, hogy a szerb nyelvtudás abban segít majd a fiataloknak, hogy a középiskola elvégzése után a hazai egyetemeken is megállják a helyüket. Az MNT Oktatási Bizottságának vezetője azt is megemlítette, hogy Boros Krisztina, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium szerbtanárnője is a könyv szerzői között van. Csikós Pajor Gizella, a zentai tehetséggondozó igazgatónője a kiadvány kiosztásakor abbéli reményének is hangot adott, hogy a diákok egy, a fiatal korosztályhoz közelebb álló, számukra érdekesebb, modernebb szöveggyűjteményt vesznek a kezükbe, amelynek tartalmát a középiskolákban magyar nyelvű diákoknak környezetnyelvet tanító pedagógusok válogattak össze.