2024. április 25., csütörtök
TERMÉSZETTUDOMÁNYI FOGLALKOZÁSSOROZAT

Víz, színek, fény

Újabb természettudományi foglalkozássorozat indult a hétvégén a zentai BeeHome Közösségi Házban. A többállomásos programsorozat a Víz, színek, fény címmel életre hívott összejövetellel indult, amelyet az általános iskolák ötödik és hatodik osztályos diákjai számára hirdettek meg.

A résztvevők érdekesebbnél érdekesebb ismereteket sajátíthattak el a vízről, a víz minőségének vizsgálatáról, valamint a vízszennyezés veszélyeiről. Az elméleti bevezető után különféle kísérleteket is végezhettek, amelyek során megfigyelhették az oldódás, a fénytörés és a fényelhajlás folyamatát, a felületi feszültség változását és annak következményét, valamint a színek keveredésének lehetőségeit, ugyanakkor azt is megtanulhatták, miként köthetik össze ezeket az ismereteket a természetben észlelhető jelenségekkel.

A foglalkozásvezetők ezúttal is Gere Anikó, Fajka Valéria és Máriás Ildikó kémiatanárok voltak, akik elmondták, a nyári foglakozások sikere, illetve az érdeklődők számának növekedése ösztönözte őket arra, hogy most, ősszel többállomásos rendezvénysorozatot hívjanak életre. Hozzátették, az elsődleges céljuk továbbra is az, hogy megpróbálják ráirányítani a diákok figyelmét a természettudományokra, és a több tudományág ismereteinek ötvözésével megvalósuló foglalkozássorozat keretében olyan átfogó tudást adjanak nekik, amelynek segítségével az elsajátított információkat összeköthetik a bennünket körülvevő világ jelenségeivel, azaz a mindennapi élettel is.

A foglalkozássorozat következő rendezvényét a tervek szerint novemberben tartják meg, amikor is az alsós diákokat várják izgalmas programmal. A rendezvénysorozat az Intellektus Civil Szervezet és a TM-People International Kft. szervezésében, Zenta Község Gyermekjogi Tanácsa és Zenta Község Önkormányzata támogatásával valósul meg.