2024. március 28., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Nyerni kellene Görögországban…

Nikolić: Még nincs minden veszve

Nehéz helyzetben várja az Európa-liga 3. fordulóját a Vidi csapata, amely ma este 9 órától a görög PAOK otthonában lép pályára. A magyar bajnok az 1. fordulóban fájó, 2:0-s hazai vereséget szenvedett a fehérorosz BATE ellen, majd három hete biztató játékot mutatva minimális vereséget könyvelt el a Chelsea otthonában – vagyis a pont nélkül álló székesfehérváriaknak győzelemre lenne szükségük, ha meg akarják tartani továbbjutási esélyeiket.

Marko Nikolić, a Vidi szerb trénere felhívta a figyelmet, a kedvezőtlen helyzet ellenére van még esély a csoport második helyének megszerzésére: „Ha jól tudtunk játszani a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en, a PAOK otthonában is van esélyünk. Ha nyernénk, és közben a Chelsea megverné a BATE-t, a 9 pontos angolok mögött három csapat állna 3-3 ponttal, vagyis nyílt lenne a továbbjutás kérdése. A távolabbi jövő megjósolhatatlan, de egyet garantálhatok: az utolsó pillanatig harcolni fogunk” – mondta a bizakodó Nikolić, hozzátéve, a motiváció biztosan nem fog hiányozni.

A szerbnek a játékoskeret terén nem lesznek gondjai, minden kulcsembere – a fő gólfelelős Marko Šćepović, valamint Kovács István, Fiola Attila, Juhász Roland, Pátkai Máté, Armin Hodžić és Anel Hadžić – bevethető lesz, s elmondása szerint inkább a sorozatterhelés okozta fáradtság jelenthet némi problémát.

Az este érdekes párharcának ígérkezik még a H jelű „halálcsoportból” a Marseille–Lazio, a franciáknak fontos lenne megszerezniük első győzelmüket, s ha kikapnak, szinte biztosan lemondhatnak a továbbjutásról. A torna egyik nagy favoritjának tartott Arsenal az E kvartett másik hibátlan csapatához, a Sportinghoz utazik.