2024. április 19., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Versmondók Csókán

Tömeges volt a IV. Cs. Simon István Vers-és Prózamondó Találkozó

Csókán a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesületben szombaton tartották meg a IV. Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót.

Az eseményre sokan jelentkeztek, mintegy ötven résztvevő volt, köztük zentai, temerini, szabadkai, palicsi, pacséri, topolyai és helybéli általános és középiskolások. A rendezvény elején Kiss Tóth Erika, az egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Tóth Lívia, az egyesület berkeiben működő Kék Cinkék irodalmi csoport vezetője beszélt Cs. Simon Istvánról, a verseny névadójáról. Elmondta, hogy Cs. Simon István a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület alapító tagja volt, és hogy a találkozót megelőző napon ünnepelte volna 76. születésnapját, ha 2007-ben nem tért volna meg teremtőjéhez.

A köszöntések után Oláj Ibolya, a Magyar Összefogás listájának jelöltje nyitotta meg a találkozót, majd következett a megmérettetés. Az elhangzott produkciókat Csík Mónika költő, író, Neisz Péter, a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság alelnöke és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke értékelte. A zsűri nagyon elégedett volt a résztvevőkkel, és sokféle tanáccsal is ellátta őket.

Az 1–2. osztályosok körében első helyezést Gombár Réka (Temerin) érdemelt ki, másodikat Nagy Tamás (Zenta), harmadikat Dulity Adrián (Zenta), különdíjat pedig Császár Kevin (Zenta) kapott. A 3–4. osztályosoknál az első Nikolić Dávid (Zenta), a második Tandari Barbara (Zenta), a harmadik Lovas Jázmin (Zenta), a különdíjas pedig Szarka Hanna (Zenta) lett. Az 5–6. osztályosoknál az első díjat Galusz Áron (Zenta), a másodikat Szarka Kitti (Zenta), a harmadikat Alács Varró Emese (Pacsér), a különdíjat Gombár Viktor (Temerin) érdemelte ki. A 7–8. osztályosoknál Jaksa Dominika (Csóka) végzett az első helyen, a második Szabó Rebeka (Topolya), a harmadik Horvát Tamás (Zenta), a különdíjas pedig Tóth Katarina (Temerin) lett. A középiskolások versenyében az első helyezett Király Réka (Zenta), a második Kovács Emese (Topolya), a harmadik pedig Bognár Emese (Szabadka) lett. A résztvevők emléklapot, a díjazottak pedig könyvcsomagot kaptak.