2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Ronaldo ismét az Old Traffordon

A héten a harmadik fordulóval folytatódik a Bajnokok Ligája csoportköre, s a mai játéknap toronymagas slágermeccse a nagy múltra visszatekintő Manchester United–Juventus lesz. A két fél eddig kilencszer mérkőzött egymással, a legutóbbi, 2011-es barátságost (2:1-es Juve-siker) leszámítva nyolc BL-párharcon vannak túl a gigászok. Az Old Trafford legénysége négyszer, a Zebrák háromszor ünnepeltek, s egyszer született döntetlen.

Vajon betalál egykori csapata ellen a portugál klasszis? (Fotó: goal.com)

Vajon betalál egykori csapata ellen a portugál klasszis? (Fotó: goal.com)

Az esti focicsemege (21 óra) sztárja Cristiano Ronaldo lesz, aki idén nyáron igazolt a Real Madridból a Juventusba. Az ötszörös aranylabdás portugál 2003 és 2009 között volt a Manchester United játékosa, ez idő alatt 292 mérkőzésen 118 gólt szerzett. 2008-ban a BL-trófeát is elhódította a Vörös Ördögökkel, emellett három bajnoki címhez, FA-kupa- és két ligakupa-győzelemhez segítette az együttest, mielőtt Madridba igazolt.

A csoportban eddig hibátlan Juventus várja kedvezőbb helyzetből a derbit, míg a házigazda egy Young Boys elleni siker után nem tudta legyűrni a Valencia csapatát. A bajnoki formák is az Öreg Hölgynek kedveznek: az olaszok egy remit leszámítva hibátlan mérleggel vezetik a Seria A-t, míg a United kilenc bajnokijából mindössze négyet nyert meg, és 14 ponttal a Premier League 10. helyén szerénykedik.

A Bundesligában hullámvölgyből kievickélő Bayern az AEK otthonába látogat, Szalai Ádám Hoffenheimje pedig parázs meccsen várja a Lyon együttesét. A Real Madrid előtt kötelező feladat áll, a Blancóknak a cseh Plzeň elleni diadallal kell feledtetniük botrányos bajnoki szereplésüket.