2024. április 26., péntek

Az aranyos lányok

Belgrádban fogadással és ünnepséggel köszöntötték a világbajnokokat

Remélem 2020-ban, az olimpiai játékokról is arannyal térnek haza, de ha nem így alakul, már most is úgy megörvendeztettek bennünket a röplabdázó lányok a világbajnoki arannyal, hogy Szerbia mindig büszke lesz rájuk – emelte ki Aleksandar Vučić államfő, amikor ma délután az elnöki kabinetben fogadta a Japánban világbajnoki címet szerzett női röplabda-válogatottat.

Fotó: Beta

Fotó: Beta

– Az önök győzelme mindannyiunkat megörvendeztetett. Az arany azoké, akik bátrak és soha nem adják fel – emelte ki Vučić. Az állam gyorsan eleget fog tenni a kötelezettségeknek – tette hozzá.

Az állam kötelezettségeit emelte ki Zoran Gajić is, a Szerbiai Röplabda Szövetség elnöke is, aki megköszönte az államfőnek, hogy már a hétvégén megkaphatják a megérdemelt prémiumukat.

Maja Ognjenović, csapatkapitány megköszönve a fogadtatást elmondta, a siker útja nem volt könnyű, de érezték az itthonról érkező támogatást, és ez nagyon sokat segített nekik. Majd egy olyan röplabdát ajándékozott Vučićnak, amelyen a csapat összes tagjának aláírása szerepel, és ugyanilyet adott át Milorad Dodiknak, a boszniai Szerb Köztársaság elnökének is, aki szintén jelen volt a fogadáson. Zoran Terzić szelektor meg a csapat nevében Vučićot tüntette ki egy aranyéremmel.

Az ünnepélyes fogadás után a belgrádi városháza balkonján folytatták az ünneplést a sportolónők, akkor már a szurkolók jelenlétében és zene kíséretében.