2024. március 19., kedd

Fiatalosan a fiatalokért és a közösségért

Adán megalakult a VMSZ községi pártszervezetének ifjúsági fóruma

A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi pártszervezetében a minap tíz helyi fiatal megalakította az ifjúsági fórumot, amelynek Kiss Nándor közgazdász lett az elnöke, aki oktatási referensként dolgozik a Magyar Nemzeti Tanácsban.

Szőke Edvárd, Kiss Nándor és Lakatos Adrián (Csincsik Zsolt felvétele)

Szőke Edvárd, Kiss Nándor és Lakatos Adrián (Csincsik Zsolt felvétele)

A két alelnöki tisztséget Szőke Edvárd vállalkozó és Lakatos Adrián, az Újvidéki Egyetem végzős joghallgatója, a Vajdasági Magyar Diákszövetség tagja tölti be. Tóbiás József, a VMSZ községi pártszervezetének elnöke elmondta, jelentős lépésnek tartják a pártszervezet szempontjából, hogy a jól működő nyugdíjas- és női fórum mellett megalakult az ifjúsági fórum is. Kiemelte, hogy fontos szerepet szánnak a fiataloknak, akiket a jövőben szeretnének bevezetni a közéletbe, ahol felelősségteljes feladatok várnak rájuk.

A VMSZ helyi ifjúsági fóruma összefogná és közösséggé szervezné a fiatalokat, akiknek az elkövetkezőkben szórakoztató rendezvényeket és más programokat szerveznének, valamint tájékoztatnák őket a helyi lehetőségekről, hogy a szülőföldön keressék a boldogulásukat, illetve együttműködnének a helyi civil szervezetekkel is. Kiss Nándor elmondta, hogy a környező községek ifjúsági fórumainak működését és rendezvényeit látva úgy döntöttek, hogy megalakítják a saját szervezetüket, és helyben szerveznek rendezvényeket a fiataloknak.

– Jól tudjuk, hogy van igény a fiatalokat egybefogó helyi rendezvényekre. A szórakoztató programok mellett szeretnénk arról is tájékoztatni a fiatalokat, hogy milyen lehetőségeik vannak a szülőföldön való boldogulásra, hogy lássák, a korosztályukban vannak olyanok, akik helyben szeretnének boldogulni. Ha kell, akkor segítjük egymást ennek érdekében. Összetartó közösséget szeretnénk létrehozni, amely a közös cél érdekében egy irányban halad. Szívesen várjuk minden olyan fiatal jelentkezését, aki szeretne részt venni ebben a munkában, vannak ötletei, amelyekkel tudná színesíteni a programjaikat. A Facebook közösségi oldalon könnyű megtalálni egymást, bármikor fordulhatnak hozzám vagy az elnökség bármelyik tagjához kéréseikkel – közölte Kiss Nándor.

Lakatos Adrián kiemelte, szeretnék elérni, hogy a vidéken tanuló és dolgozó ismerőseik hétvégenként a kulturális és a szórakoztató programok miatt is hazajárjanak.

– Nem a nulláról kezdtük, számos tagunk már más civil szervezetben is tevékenykedett, köztük a Vajdasági Magyar Diákszövetségben vagy a Vajdasági Ifjúsági Fórumban. Vannak köztünk olyanok, akik edzőként tanulták meg, hogyan vezessenek egy csapatot és irányítsanak embereket. Egy olyan csapat gyűlt össze, akik akarnak tenni a helyi fiatalságért, és fellendítenék az életet Adán. Ezért tudnak is tenni, mert megvan a kellő élettapasztalatuk. Adán számos szervezet tevékenykedik, amelyek szép eredményeket mutattak fel, tartalmas programokat szerveztek. A legtöbbjükkel jó kapcsolatot ápolunk, nagyon sokuknak oszlopos tagjai voltunk, ezért velük is szeretnénk együttműködni. Az első lépést néhány szervezet felé már megtettük, amit jól fogadtak, nekik is érdekük, hogy együtt dolgozzunk. Ada község a miénk, ezért tennünk kell érte – nyilatkozta Lakatos Adrián.

Szőke Edvárd számára nagy öröm, hogy megalakították az ifjúsági fórumot, amit nagyon jó dolognak tart.

– Örülök, hogy ilyen színes a társaság, mindenkinek megvan a saját területe, amiben jó, és ezt az egyéni tudást a jövőben fel is használjuk. A VMSZ ifjúsági fóruma az elmúlt években rengeteg bált és rendezvényt szervezett, amelyek jól sikerültek. Az egyik célunk, hogy mi is szervezünk Adán bált és más eseményeket. Erre jó lehetőségeink vannak, hiszen itt a hotel, emellett a kültéri rendezvényekre is alkalmas helyeink vannak. A csapat erős, van olyan tapasztalt tagunk, aki már szervezett ilyen rendezvényeket. Szerintem a jövőben nagyon jó dolgokat tudunk összehozni közösen – mondta Szőke Edvárd.

A VMSZ ifjúsági fórumának vezetői bejelentették, hogy az év vége előtt szeretnének tartani egy bemutatkozó eseményt, amelynek formájáról és helyszínéről még nem döntöttek, de a rendezvényre minden helyi és vidéki fiatalt szeretettel várnak.