2024. április 20., szombat
RÖPLABDA

Szerbia a döntőben!

Szerbia válogatottja tegnap 3:1 arányban nyert Hollandia ellen a Japánban ma befejeződő női röplabda-vb elődöntőjében, és az aranyéremért 12.40-es kezdettel Olaszország válogatottjával játszik. A bronzért Hollandia és az olimpiai bajnok Kína mérkőznek meg.

A szerb válogatott újra szép és eredményes játékkal rukkolt ki, visszavágott Hollandiának a csoportküzdelmek során elszenvedett vereségért, és megismételte a tavalyi Eb döntőjét, amelyben a tegnapival megegyező eredménnyel verte a holland válogatottat. A másik mérkőzés ötjátszmás maratoni volt, amelyben az olasz válogatott a 6. meccslabdával nyert.

Szerbia ma a vb-n másodszor játszik az olaszokkal, akiket a harmadik szakaszban már legyőzött. A döntőben Olaszország második, Szerbia első vb-címéért küzd. Szerbiának az ezüst is a legjobbja a vb-ken, hisz eddig csak egy bronzot nyert 2006-ban.

Ópázovára utazik a Spartacus

A szerb kupa negyeddöntőjében a Spartacus férficsapata az ópázovai Jedinstvo ellen idegenben játssza az első meccset, a Spartacus lányai pedig az országos bajnok Vizurával játszanak a négyes döntőért.

A negyeddöntő párjai, férfiak: Ml. radnik–C. zvezda, Spartak (Lj)–Vojvodina, Radnički (K)–Novi Pazar, Jedinstvo (P)–Spartacus. Nők: Partizan–Jedinstvo (P), Dinamo–Železničar, Spartacus–Vizura, TENT/Ub–C. zvezda. A negyeddöntő meccsei október 31-én és november 28-án lesznek műsoron.