2024. március 29., péntek

A Szerb Haladó Párt megalakulásának tízéves évfordulóját ünnepelte

A legnagyobb politikai és gazdasági válság idején hozták létre, és most az ország 10-szer jobb, mint korábban volt – mondta Aleksandar Vučić elnök a párt megalakulásának 10. évfordulójára rendezett kraljevói ünnepségen.

Leszögezte, hogy talpraállították az országot, megalapozták a stabilitást és a fejlődést. 

Vučić azt üzente, hogy Szerbia békét és másmilyen viszonyokat szeretne a régióban. Arra kérte a haladókat, hogy támogassák a párt jövő évi rendkívüli közgyűlését, amelyen megválasztják majd az új vezetőséget. Azt mondta, azok, akik nem dolgoztak tisztességesen, vagy nem dolgoztak eleget, le lesznek váltva, és olyan személyek kerülnek a helyükre, akik védeni tudják a párt érdekeit. 

Hangsúlyozta, ő kész maximálisan megtenni mindent, és kész minden napját Szerbia jövőjére áldozni, de a Szerb Haladó Párt tagjaitól is azt várja, hogy harcoljanak a jövőért. 

„Szerbia az Európai Unióba törekszik, békét akar, és tisztelet vár el mindenkitől, mint ahogyan ő is velük szemben viseltetik. Megőrzi baráti kapcsolatait Kínával és Oroszországgal. Kompromisszumra törekszik a Pristinával folyó párbeszéden, de nem engedi, hogy megalázzák” – fogalmazott a pártelnök.