2024. április 25., csütörtök

Együttműködési protokoll Újvidékkel

Közös tájékoztató füzeteket nyomtatnak az idegenforgalmi szervezetek

Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete együttműködési protokollszerződést írt alá Újvidék Város Idegenforgalmi Szervezetével az újvidéki Nemzetközi Turisztikai kiállításon. A megállapodást célja a városok turisztikai fejlődése.

– Az együttműködés közös projektek megvalósításában és a turisztikai kínálatok együttes bemutatásában valósul majd meg a hazai és a külföldi piacon egyaránt. Első körben egy közös prospektust készítünk el, melyet mindkét város információs központjában kínálunk a külföldről érkező vendégeknek. Mivel jövőre Újvidék lesz Európa Ifjúsági Fővárosa, ezért egy fiataloknak szóló szóróanyagot is kiadunk és kirándulásokat is szervezünk, növelve városaink látogatottságát – nyilatkozta lapunknak Aleksandar Medaković, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezetének megbízott igazgatója.

Medaković azt is elmondta, hogy Újvidéken az utóbbi néhány évben megnőtt a külföldi vendégek száma, ami a város fesztiváljainak és jó marketingkampányainak köszönhető.

– Amit az újvidéki turisztikai menedzsmenttől megtanulhatunk, az a marketingkampányaik folyamatos fejlesztése, amivel turisztikai szervezetük működését is elősegítették. Mi is azon leszünk, hogy javítsunk idegenforgalmunk népszerűsítésén – mondta a megbízott igazgató, és hozzáfűzte, hogy Szabadka is jó példával szolgálhat partnervárosának jó vendéglátásával, gasztronómiai kínálatával, valamint Palics és Szabadka nevezetességeivel, amit a külföldiek előszeretettel látogatnak.