2024. március 28., csütörtök
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Sikertörténet a feketetói iskola működése

Közösségi találkozót tartottak a Magyar Összefogás jelöltjei az észak-bánáti szórványban

A Magyar Összefogás lista jelöltjei kedden este Feketetón jártak, ahol a hallgatóság megoszthatta velük gondolatait és észrevételeit.

A feketetói közösségi találkozó résztvevői (Balázs Andrea felvétele)

A feketetói közösségi találkozó résztvevői (Balázs Andrea felvétele)

A közösségi találkozón Jerasz Anikó, Fazekas Róbert és Sárközi István ismertette a Magyar Nemzeti Tanács eddigi munkáját. Jelen volt még Kerekes Zoltán kishegyesi alpolgármester, Kormányos László tartományi képviselő, Oláj Tibor, Csóka község képviselő-testületének elnöke, Zombori Csaba csókai alpolgármester, valamint Aleksandar Bogdanović, a feketetói helyi közösség elnöke.

A helyiek számára nem csak a médiából ismert az MNT munkája, hiszen az elmúlt hónapokban testközelből is megtapasztalhatták az értük tett erőfeszítéseket, ugyanis az MNT elérte, hogy a tavaly bezárt feketetói kihelyezett tagozatot október 1-jétől újra megnyissák. Jerasz Anikó elmondta, hogy óriási erőfeszítéssel járt egy olyan intézmény újbóli működtetése, amelyre már egyszer rátették a lakatot.
– Mondhatom, hogy a lehetetlent is megtettük. Nagyon nehéz volt, mivel az iskola vezetősége sokszor nem hajlott az együttműködésre, de végül a tartományi oktatási titkárság és az oktatási minisztérium VMSZ-es képviselőinek a közbenjárásával sikerült elérnünk a célunkat – nyilatkozta Jerasz Anikó, aki hozzátette, a jövőben is figyelemmel kísérik, illetve támogatni fogják a kihelyezett tagozat működését.

Fazekas Róbert a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács kapcsolatát mutatta be, valamint a jelöltek „terepi munkájának” fontosságát emelte ki, amellyel közelebb hozhatják az emberekhez a tanácsot. A szórvány, illetve a kistelepüléseken élő magyarság iránti elkötelezettségének adott hangot Sárközi István is, valamint arra kérte a hallgatóságot, hogy egy pillanatra tegyék félre az elégedetlenségüket, és becsüljék meg azt a segítséget, amelyet az MNT vagy éppen a magyar kormány tud nyújtani számukra. Annak fontosságát is hangsúlyozta, hogy lépjünk ki kicsit a környezetünkből, és gondoljunk bele például kárpátaljai nemzettársaink sorsába: látni fogjuk, hogy mennyivel szerencsésebb helyzetben vagyunk mi itt, Vajdaságban.

A közösségi találkozón mindhárom jelölt azt hangsúlyozta, hogy a polgárok, akárcsak eddig, a jövőben is mindenkor számíthatnak a Magyar Nemzeti Tanács segítségére és támogatására.