2024. április 19., péntek

Medvegyev következik

Dušan Lajović ugyan csak három játszmában győzött a moszkvai 1. fordulóban a szlovák Filip Horanský ellen, mégis elégedett lehet, hisz a két megnyert szettben egy klasszissal jobb volt kevésbé tapasztalt ellenfelénél. Lajović ezzel már a 49. a naprakész listán, a 2. fordulóban pedig ma a 2. helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel mérkőzik meg. Az ópázovai teniszező nem esélyes, viszont képes lehetne a meglepetésre az utóbbi hetekben sok meccset játszott orosz ellen, amivel megerősítené pozícióját a legjobb 50 között. Moszkvában ma rajtol a zombori Filip Krajinović, aki a 2. fordulóban az orosz Jevgenyij Donszkojjal mérkőzik meg.

Babos Tímea meglepetésre vereséget szenvedett a luxembourgi 1. fordulóban a kanadai Eugenie Bouchardtól. Korábbi két meccsüket a magyar játékos magabiztosan nyerte meg, kedden este azonban ötször adta le az adogatást, és mindössze 73 perc játék után kapitulált az egykori legjobbjától messze elmaradó kanadaival szemben.

Folytatta a jó játékot a kínai Ningbóban a 19 éves Miomir Kecmanović. A challenger 2. fordulójában három játszmában győzte le a spanyol Alejandro Davidovich Fokinát, és az elődöntőért váratlan riválissal, a ranglistán csak 487., szerbiai származású norvég Viktor Đurasovićtyal mérkőzik. Ha nyer, a naprakész listán 157. Kecmanović bejut a ranglistán a 150 legjobb közé.