2024. április 16., kedd

EPO-zott a balga…

Doppingvétség miatt négy évre szóló eltiltást kapott Alekszej Korovaskov, az oroszok ötszörös világbajnok kenusa. A nemzetközi szövetség közlése szerint a 26 éves sportoló még tavaly bukott meg EPO-val egy ellenőrzésen. Legközelebb 2021 októberétől indulhat ismét versenyen.

Leltiltás az ukránoknak

Mérkőzések manipulálása és illegális fogadás miatt örökre eltiltottak a tenisztől egy ukrán ikerpárt, Gleb és Vagyim Alekszejenkót. A döntés a sportág tisztaságáért felelős Tennis Integrity Unit (TIU) szervezet vizsgálata alapján született meg. A 35 éves testvérpárnak 250 000 dolláros bírságot is meg kell fizetnie. Bebizonyosodott, hogy a vétkesek 2015 júniusa és 2016 januárja között több kisebb tornán is befolyásolták a mérkőzéseket. Előtte egy segítőjükkel fogadásokat kötöttek ezekre. A két játékos soha nem tartozott a világ élvonalához, most is bőven a top ezren kívül jegyzik őket a világranglistán.

Verekedés miatt börtön?

Egy popénekes megverése miatt többéves börtönbüntetés fenyegeti Arda Turant, a törökök százszoros válogatott labdarúgóját. A 31 éves játékos ellen hétfőn szexuális zaklatás, tiltott fegyverviselés és testi sértés címén emeltek vádat, és ha bűnösnek találja a bíróság, akár 12 évet is kaphat. A Barcelonától a török élvonalbeli Başakşehirhez kölcsönadott középpályás a múlt héten egy isztambuli éjszakai bárban összekülönbözött Berkay Şahin popsztárral. Sajtóértesülések szerint Turan kikezdett az énekes feleségével, mire a két férfi egymásnak esett, és a futballista eltörte Şahin orrát. Erre a sértett elment egy kórházba, csakhogy Turan oda is követte őt egy övébe dugott pisztollyal, amely állítólag véletlenül elsült.

A török futballistának a múltban is akadtak problémái a dühkitöréseivel: tavaly júniusban sértegetett és megvert egy újságírót egy repülőn, idén tavasszal pedig 16 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert meglökött egy partjelzőt, a játékvezetőnek pedig az ölét mutogatta.

A FIFA figyelmeztette Perut

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) figyelmeztette Perut, hogy felfüggeszti a szövetség tagságát, amennyiben annak alapszabályára vonatkozóan az ország kongresszusa törvényt módosít.

A perui szövetség (FPF) a Twitter-oldalán jelezte, hogy levelet kaptak a FIFA főtitkárától, Fatma Samourától, aki kilátásba helyezte a felfüggesztést. A sportvezető emlékeztetett arra, hogy a FIFA szabályzata értelmében a tagszövetségeknek mindenhol az államtól függetlenül kell működniük, utóbbi semmilyen formában nem szólhat bele egy önálló sportági szervezet életébe és működésébe. Peru törvényhozói ugyanakkor úgy vélik, hogy a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé az államnak az FPF gazdasági ügyeinek felügyeletét, így viszont a szövetség alkotmányellenesen működik.