2024. április 18., csütörtök

Egy 19 éves fiatalember az áldozat (VIDEÓ)

Tarlóégetés miatt volt nagy baleset az autóúton

Hat kilométernél is hosszabb sor alakult ki egy tömegbaleset miatt délután az autóúton.

Az információk szerint a teherautókat, gépkocsikat is érintő tömegbalesetben, mely Niš felé, a kragujevaci kijárat után mintegy két kilométernyi távolságra következett be, egy ember életét vesztette. Mint kiderült, a 19 esztendős belgrádi származású Jovan Štulićról van szó, abban a kombiban volt, amelyik – néhány más gépjárművel együtt – a felismerhetetlenségig roncsolódott. A szerencsétlenség oka az autóút melletti termőföldön végzett tarlóégetés, mely vastag füstfelhőt idézett elő a szóban forgó útvonalon. A kragujevaci Klinikai Központban délután megerősítették, hogy az egyik beszállított sérült életét már nem tudták az orvosok megmenteni. A fiatalt tűzoltók húzták ki a kisteherautóból, melynek le kellett vágni az ajtaját ahhoz, hogy hozzá tudjanak férni a sérülthöz. A mentéskor még életjeleket mutatott, a kórházban azonban már hiába igyekeztek tovább az orvosok.

A sajtó úgy tudja, hogy először egy nagybecskereki rendszámtáblával rendelkező kamion ütközött, ez vezetett pillanatokon belül a tömegbalesethez.

Sokan könnyebb sérüléseket szenvedtek, s a mentősök a helyszínen látják el a sebeiket.

A média úgy értesült, hogy legkevesebb hét gépkocsi, három teherautó, egy kombi vett részt a füst okozta tömegbalesetben.

A helyszínen tartózkodtak a sürgősségiek és a rendőrség is. A Szerbia Utai közvállalat kiadott közleményében arról értesítette a gépkocsi-vezetőket, hogy az autóút Batočina fizetőkaputól két kilométerre található, Niš felé haladó szakaszát a helyszínelés idejére teljesen lezárta a rendőrség. 

Kilenc nappal ezelőtt heten haltak meg az autóúton, akkor a sűrű köd okozta a nagy szerencsétlenséget, melyről ebben a cikkben számoltunk be.