2024. március 29., péntek

Azonosították a Tiszába fulladt férfit

Pénteken hajnalban a zentai Tisza hídról a vízbe vetette magát egy férfi, akinek a holttestét hétfőn délután találták meg a folyó bánáti partján elterülő strand közelében. A rendőrség elvégezte a helyszínelést és az áldozat földi maradványait az újvidéki igazságügyi kórbonctani intézetbe szállították további vizsgálat céljából. A ma kapott információk szerint sikerült azonosítani az áldozatot. A vízbe fulladt személy Milan Milenković, 36 éves niši polgár, aki alvállalkozóként az egyik zentai építkezésen dolgozott, és ideiglenesen Csókán lakott.

Milenković péntekre virradó éjjel a híd bánáti feljárója közelében hagyta Peugeot 308-as típusú személygépkocsiját. Minden jel szerint gyalogosan ment fel a hídra, ahonnan a vízbe ugrott, és megfulladt, amit a boncolás eredményei is alátámasztanak. Az áldozat autójában megtalálták a mobiltelefonját, amiből már sejteni lehetett, hogy ki ő, de mindaddig, amíg elő nem került a holtteste, ez nem volt bizonyos.

Az áldozat nagybátyja Miroslav Matejić, aki jelentette a rendőrségnek Milan eltűnését. A sajtónak röviden nyilatkozva elmondta, hogy semmilyen jelét nem tapasztalta annak, hogy unokaöccse, akinek az édesapja két hónapja hunyt el, esetleg végezetes lépésre szánná el magát. Az áldozat édesanyja és a rokonság többi tagja is megrendülve értesült a tragikus hírről.