2024. április 19., péntek

Krajinović a negyeddöntőben

Filip Krajinović fordulatokban gazdag meccsen verte a tegnapi moszkvai 2. fordulóban az orosz Jevgenyij Donszkojt, és ma a negyeddöntőben az olasz veterán Andreas Seppivel játszik, ami első találkozójuk lesz.

A zombori teniszező tegnap mindkét játszmában elsőnek szerzett előnyt, de azon nyomban le is adta. Az elsőben 6:5-ös vezetésnél kerekedett felül, a másodikban pedig 3:4-ről kétszer is elnyerte ellenfele adogatását.

Az idény végén nem meglepő, ha a jó nevű teniszezők vagy nincsenek már formában, vagy nem is erőltetik a játékot, és váratlannak tűnő vereségeket szenvednek. Így kapott ki az előző napon Karolína Plíšková, Kiki Bertens, Garbiñe Muguruza és Miloš Raonić is. Az első kettő valószínűleg tudta, hogy a ranglista éllovasa, a román Simona Halep sérülés miatt visszalép a vasárnap Szingapúrban kezdődő évzáró mestertornáról, ezért Moszkvában gyors vereséget szenvedtek. A mestertornán tehát Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Naomi Oszaka, Petra Kvitová, Sloane Stephens, Elina Szvitolina, Plíšková és Bertens lépnek fel, a tartalékok pedig a lett Szevasztova és a fehérorosz Szabalenka.