2024. április 23., kedd
VÍZILABDA – FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA

Felemás magyar rajt

Szerdán este megkezdődtek a legrangosabb európai vízilabda-kupasorozat, a férfi Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelmei. A magyar csapatok közül a Szolnok hazai medencében győzte le 10:9-re a spliti Jadran együttesét, az Eger Barcelonában szenvedett 12:7-es vereséget, míg a Ferencváros 17 év után tért vissza a sorozathoz, s szerezte meg első pontjait a moszkvai Dinamo 13:6-os legyőzésével.

Živko Gocić az idény elején vette át a Szolnok irányítását, reálisan értékelt: Az építkezés elején tartunk, ebből kifolyólag tudtuk, hogy izgalmas és kemény mérkőzés lesz a Jadran Split elleni. Az első félidőben a jó védekezésünk miatt domináltunk, de a folytatásban nem tudtuk tartani ezt a szintet, ennek az okát ki kell majd elemeznünk.”

A szolnoki Rašović, valamint a spliti Kovačić és Šetka a BL-meccsen (Fotó: MTI)

A szolnoki Rašović, valamint a spliti Kovačić és Šetka a BL-meccsen (Fotó: MTI)

Az Eger Barcelonában próbálta tartani a lépést a hazaiakkal, győzelme azonban bravúrnak számított volna. Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, mert nehéz pálya a barcelonai, de ha azt nézem, hogy a tavalyi final eighten 9:4-re kaptunk ki tőlük egy semleges helyszínen, és mindenki arról regél, hogy gyengültünk, akkor azért ez a mai nem volt olyan rossz. Aki látta ezt a mai mérkőzést, az láthatta az erényeinket, én pedig láttam, hogy min kell javítanunk” – értékelt az egriek honlapján Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője.

Az FTC egy pillanatra sem engedte ki kezéből a mérkőzés irányítását, a látottak alapján Varga Zsolt vezetőedző bizakodóan várhatja a folytatást: „A győzelem alapja a védekezés volt, mind az emberhátrányos, mind a hat a hat elleni védekezésünk jól működött, ennek a legfontosabb szereplője Gárdonyi András volt, aki ziccereket fogott, magabiztosságot adott a kapuból. Mint hangsúlyoztam, az út elején járunk, látszottak is azok a hibák, amelyeket feltétlen ki kell javítanunk, ugyanakkor a hétgólos győzelem ez ellen a Dinamo Moszkva ellen a Bajnokok Ligájában kimondottan jó eredmény.”

Az egyetlen szerb képviselő, a Crvena zvezda nagyarányú, 17:4-es vereséget szenvedett Belgrádban a Pro Reccótól.