2024. március 29., péntek

Kis pályán, jó hangulatban

Vasárnap befejeződött az újvidéki helyi közösségek részvételével megrendezett, kispályás labdarúgótorna

A hétvégén az Újvidéki Vásár sportpályáin megrendezték az újvidéki helyi közösségek kispályás labdarúgótornájának negyeddöntőjét, elődöntőjét és döntőjét.

A rendezvényen jelen volt többek között Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja is, aki hangsúlyozta: az ilyen és a hasonló rendezvények minden elismerést megérdemelnek, mert arra késztetik a polgárokat, hogy sporttal foglalkozzanak, egészségesebben étkezzenek és hogy társalogjanak. Az újvidéki helyi közösségek kispályás labdarúgótornáját most tartották meg első alkalommal az Újvidéki Sportszövetség szervezésében.

– Önkormányzatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a sportrendezvényeket, a professzionális sportolók segítése mellett a városnak nagyon fontosak az amatőr jellegű sportmanifesztációk is, amelyeknek kiemelt jelentőségük van az iskolás korúak oktatásában. A testi aktivitás rendkívül fontos, mert ennek köszönhetően megőrizhetjük pszichofizikai egészségünket, a versenyek és a tornák pedig arra késztetik az embereket, hogy minél többet barátkozzanak, társaságban töltsék idejüket, és új barátságokat alakítsanak ki. Az Újvidéki Sportszövetség az újvidéki önkormányzat partnere abban a küldetésben, amelynek az a célja, hogy a tartományi székváros sportrendezvényeinek öregbítsük a hírnevét. A jövőben is támogatni fogunk minden olyan rendezvényt, amely elősegíti a színvonalasabb életvitelt. Gratulálok a legjobb csapatoknak, remélem ez csak a kezdet, és hogy egy olyan, újabb, hagyományos sportrendezvénnyel gazdagodhat Újvidék, amelynek a pozitív társadalmi értékek hirdetése a célja – magyarázta Cvjetićanin.