2024. március 28., csütörtök
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Szerényebb kampányt ígérnek

A Magyar Mozgalom 1385 támogató aláírást nyújtott át a választási bizottságnak

A Magyar Mozgalom képviselői ma átadták a Köztársasági Választási Bizottságnak a magyar nemzeti tanácsi választásokon való részvételhez szükséges jelöltlistájukat, illetve átnyújtották a Magyar Mozgalom – Zsoldos Ferenc listára leadott 1385 támogató aláírást is.

Miklós Hajnalka felvétele

Miklós Hajnalka felvétele

– Ezek ellenőrzött aláírások, és ennél több támogató aláírást kaptunk, de csak azokat hoztuk el, amelyeket úgy ítéltünk meg, hogy mindenféle szempontból rendben vannak – magyarázta Zsoldos Ferenc, a lista vezetője, a Magyar Mozgalom társelnöke. Majd hozzátette: – Azért indított a Magyar Mozgalom önálló listát, mert szeretnénk lehetőséget adni az embereknek arra, hogy változtathassanak. Ha szeretnének egy szabadabb, nyugodtabb, félelem nélküli világban élni, akkor mi megadjuk nekik ezt. Az viszont már a vélasztópolgárok döntése lesz, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel – mondta.

A Magyar Mozgalom is teljes listával indul a magyar nemzeti tanácsi választásokon, vagyis az ő listájukon is 35 személy neve szerepel. Arról Zsoldos Ferenc nem kívánt nyilatkozni egyelőre, hogy kik szerepelnek a listán, mint mondta, meg szeretnék várni, hogy a választási bizottság kihirdesse a választási listájukat, illetve a választási programjukat is ekkor teszik majd közzé.

– A legkülönbözőbb típusú emberek vannak a listán, természetesen a négy (magyarságot érintő) alapterülethez kötődően. A listán szerepel volt MNT-alelnök, volt MNT-elnök, volt polgármester, olyan kvalitású személyek vannak a listán, akik korábban is a délvidéki magyar közösséget segítették, és hiszek abban, hogy a későbbiekben is meg tudják majd ezt tenni – emelte ki Zsoldos, majd azzal folytatta, hogy a listájukkal változást szeretnének elindítani a közösségen belül: – A közösségen belül két nagy problémát látunk. Az egyik az, hogy olyan szintű megfélemlítés indult el már pár évvel ezelőtt, ami korábban nem volt jelen a délvidéki magyar közösségben: egzisztenciálisan nem lehetetlenítettek el azért senkit, mert másként gondolkodott. A másik pedig, hogy a közösségi érdekeknek a képviselete is meglehetősen rugalmasan volt kezelve bizonyos témák esetében. Úgy érezzük, hogy egy karakánabb, erőteljesebb magyar kiállás kell akkor, amikor pár év alatt a közösségünk majdnem a felére csökkent – fűzte hozzá.

Megtudtuk, a választási lista kihirdetése után kezdik meg a kampányukat. Részükről a választók szerényebb kampányra számíthatnak, a lehetőségeiknek megfelelőre.