2024. április 20., szombat

Megtalálták a Tiszába fulladt férfi holttestét

Hétfőn délután négy óra tájban a polgárok értesítették a zentai rendőrkapitányságot, hogy a Tisza bánáti oldalán nem messze a strandtól egy holttest lebeg a víz felszínén. Minden bizonnyal a négy napja, pénteken hajnalban a hídról vízbe esett/ugrott férfi testét vetette ki magából a folyó és ezt fedezték fel a vízparton sétálók. A délelőtt folyamán a csendőrség könnyűbúvárjai is keresték az áldozatot, de a híd közelében nem jártak eredménnyel.

Gergely József felvétele

Gergely József felvétele

A holttest kiemelésében részt vettek a Tisza Mentőcsapat tagjai is, akiktől megtudtuk, hogy egy eddig ismeretlen féri holttestére bukkantak. Az áldozat földi maradványait az újvidéki igazságügyi kórbonctani intézetbe szállították további vizsgálat céljából.

Mint ismeretes, a pénteken hajnalban lezajlott eseményeknek szem, illetve fültanúja volt egy horgászni készülő házaspár, akik hallották, hogy valaki a sötét folyóba zuhan a hídról. Egy ideig még hallani lehetett a haláltusáját, a fuldokló hörgését, mielőtt még elnyelte volna a folyó hideg vize. A rendőrség a közelben talált egy niši rendszámtáblás elhagyott autót, amely alapján feltételezhető, hogy a Tiszába fulladt férfi a dél-szerbiai városból vagy annak környékéről származik.

Az ismeretlen férfi halálával kapcsolatban számos eddig megválaszolatlan kérdés merült fel. Mit keresett egy dél-szerbiai illető a zentai hídon pénteken korahajnalban? Ha öngyilkos akart lenni, akkor miért nem egy a lakhelyéhez közelebb eső folyót választott? Nem tudni továbbá, hogy az áldozaton kívül a hídon tartózkodott-e még valaki, esetleg a történtek idején áthaladt-e valamilyen jármű az objektumon, amelynek vezetője többet láthatott a férfi vízbeesésének az előzményeiből.

Az eset enyhén szólva is szokatlan körülményeinek a kivizsgálása, a részletek felderítése a rendőrségre váró feladat.