2024. március 28., csütörtök

Jelentősen javul a vízellátás a községben

Jövő nyáron már nem lesz gondjuk a vízellátással a bácsföldváriaknak, a négy évvel ezelőtt bezárt óvoda udvarán ugyanis most egy új, „fehér” vizes kutat fúrnak a munkások. A 90 méter mélységű kút a szakemberek szerint 12 liter/mp-es kapacitású lesz.

Illusztráció: pixabay.com

Illusztráció: pixabay.com

A kútfúrással a közbeszerzési eljárás eredményeként a belgrádi Geoing group vállalatot bízták meg, és az október elején megkezdett munkálatokkal 60 nap alatt kell végeznie a cégnek. Az új kút 15,7 millió dinárba kerül, és a beruházást 9,1 millió dinárral a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárság támogatta, 6,6 millió dinárt pedig a községi költségvetésből áldoznak erre a célra.

Dragan Tošić polgármester a munkálatok megtekintésekor azt ígérte: nem csak a vízhiányt fogják orvosolni a kút üzembe helyezésével, mivel a bácsföldváriaknak ezentúl végre jó minőségű, iható lesz a csapvize is. A faluban eddig két „fehér” kút működött, de a nyári időszakokban a nagy vízfogyasztás miatt a Vodokanal Közvállalat arra kényszerült, hogy egy nem megfelelő minőségű „sárga” kutat is üzembe helyezzen.

A polgármester bejelentése szerint a községben egymillió euró értékű további csatorna- és vízhálózati beruházások várhatók, és hamarosan Péterrévén is átadják az új vízhálózatot.