2024. április 19., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Palicsi siker az idei Sakktivityn

A palicsi Miroslav Antić Általános Iskola tornatermében szombaton negyedik alkalommal tartották meg a Sakktivity elnevezésű, sakktudást igénylő logikai-ügyességi vetélkedőt. A Világsakkfesztivál keretében, az Aragóniai Beatrix Sakk Klub által szervezett megmérettetésben nyolc települést képviselő nyolc csapat vett részt, a nyolc híresség által vezetett játékosok pedig nyolc játékban mérték össze tudásukat és tehetségüket.

A Pámer Csilla vezette győztes csapat (Sándor Zoltán felvétele)

A Pámer Csilla vezette győztes csapat (Sándor Zoltán felvétele)

A Világ megismeri a Neved vezérgondolattal megszervezett Világsakkfesztiválhoz az idén 160 helyszín csatlakozott. A Sakktivity kiötlője, egyben a palicsi rendezvény főszervezője, Rózsa Zsombor lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy ebben a globális megmozdulásban Szerbiát és a délvidéki magyarságot a Sakktivity képviselte.

Kálló Béla színművész, a november 4-ei nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Összefogás lista jelöltje megnyitóbeszédében a sakk jótékony hatására reflektált, hangsúlyozva többek között, hogy a sakk „kialakítja a tárgyilagos szemléletmódot”.

Akárcsak az előző három évben, az idei Sakktivityn is a nyolc településről érkezett nyolc csapat mérte össze sakktudását, ügyességét, gyorsaságát és kreativitását nyolc játékban. Csapatkapitányi minősítésben a palicsiakat Pámer Csilla színművésznő, a ludasi csapatot Szabó Ádám énekes-zenész, a csantavérieket Dér Zsolt hegedűművész, a zentaörsi különítményt Kajdocsi Tamás súlyemelő, a felsőhegyi diákokat Szalai Attila karikaturista, az oromi csapatot Kádár Panna modell, a szigetvári különítményt Zsolnai Tamás nemzetközi zumbapresenter, a kispiaciakat pedig Hulló Zsófia fesztiválszervező vezette. Az idei bajnok egy ponttal a házigazda palicsi csapat lett, második helyen a ludasiak végeztek, a harmadik helyezést pedig a felsőhegyi csapat szerezte meg.

A Sakktivity a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg. A rendezvényről keddi lapszámunkban részletes beszámolót olvashatnak.