2024. április 18., csütörtök
RÖPLABDA

Fél lábbal az elődöntőben

Jelenet a Szerbia–Japán mérkőzésről

Jelenet a Szerbia–Japán mérkőzésről

Szerbia válogatottja 3:0 (25:19, 25:18, 25:23) arányban győzte le a házigazdákat a Japánban folyó női röplabda-vb harmadik szakaszának első fordulójában. A szerbiai lányok ezzel már gyakorlatilag elődöntősnek tekinthetők. Ehhez az kell, hogy Japán ma a 2. fordulóban ne győzze le 3:0-ra Olaszországot, de továbbjutást jelent, ha holnap csak egy játszmát is sikerült nyerni Olaszország ellen, vagy legalább 61 pontot.

A tegnapi győzelemmel Szerbia egy kellemetlen hagyományt szakított meg, hisz a korábbi meccseken zsinórban háromszor veszített Japán ellen. Tegnap egészen más, sokkal jobb játékot láthattunk, mint a 2. szakaszban játszott meccsen, amikor Japán 3:1-re nyert. A csapatban volt az elemében levő Tijana Bošković, akivel a támadás meglehetősen ponterősnek bizonyult, és kiemelhető még a védelemben is nyújtott kiváló teljesítmény.

Az első forduló másik meccsén az olimpiai bajnok Kína 1:2-ről fordított az USA ellen, így a H csoport továbbra is háromesélyes.

Ma az Olaszország–Japán és a Hollandia–USA mérkőzéssel folytatódik a vb, holnap pedig az Olaszország–Szerbia és a Kína–Hollandia találkozóval zárul a harmadik szakasz.

G csoport, 1. forduló: Szerbia–Japán 3:0. H csoport 1. forduló: Kína–USA 3:2.

Javított a címvédő

A Partizan elleni múlt heti itthoni vereség nem hagyott nyomot az újvidéki Vojvodina röplabdázóin, akik hét közben előbb európai meccset nyertek Zágrábban, majd szombaton a kragujevaci rangadón is győztek.

Férfi Szuperliga, 3. forduló: Radnički (K)–Vojvodina 0:3, Spartak (Lj)–Jedinstvo (P) 0:3, C. zvezda–Ml. radnik 3:0, Novi Pazar–Spartacus 3:0, Partizan–Valjevo – lapzárta után. A sorrend: C. zvezda 8, Jedinstvo (P) 7, Vojvodina 6, Spartacus 5, Radnički (K) 4, Novi Pazar 3, Valjevo 3, Partizan 3, Ml. radnik 0, Spartak (Lj) 0.

Női Szuperliga, 3. forduló: Dinamo–Partizan 1:3, Klek–TENT 2:3, Jedinstvo (P)–Ub 3:0, Spartacus–Vizura – lapzárta után, Železničar–C. zvezda – elhalasztották. A sorrend: TENT 8, Železničar 6, Ub 6, Vizura 5, Partizan 4, Jedinstvo (P) 3, Klek 1, Spartacus 0, Dinamo 0, C. zvezda 0.