2024. április 24., szerda

A siker kulcsa bennünk van

K. Kovács Ákos és Kovács Tamás a zentai BeeHome-ban
K. Kovács Ákos operatőr és Kovács Tamás színész

K. Kovács Ákos operatőr és Kovács Tamás színész

Újabb vendégei voltak a BeeHome Közösségi Háznak pénteken este, ahol második alkalommal került megrendezésre a Példakép(p) rendezvénysorozat beszélgetős estje. A vendégek a zentai születésű testvérpár, K. Kovács Ákos operatőr és Kovács Tamás színész voltak.

A jó hangulatú beszélgetésnek moderátora Máriás Endre volt, aki kérdéseivel igyekezett minél teljesebb képet mutatni a rátermett fiatalemberekről, akik felhőtlen jókedvükkel hamar megteremtették az este jó hangulatát.

Visszakanyarodtak a kezdetekhez, szó esett a szülői házról, arról, hogy miben gyökerezhet az alkotói véna, beszélgettek a gyerekkori álmokról, hogy ki mi szeretett volna lenni. Tamás pl. lelkes focista volt, mégis egy óriási fordulópontnak élte meg, amikor elhatározta, hogy a színészi pályát választja. Kitartása egészen a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemig elvitte, ahova való bekerülése még egy óriási lendületet adott hitének, hogy ez az ő pályája. Elmondása szerint maximálisan jó döntés volt, hogy a színészi hivatást választotta, nagyon szereti munkáját, de fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a foci is meghatározó volt az életében, mégpedig azért, mert maga a sport ad az embernek egy olyan erős fegyelmet, kitartást és önkontrollt, amit az élet más területén, jelen esetben a színészszakmában is tökéletesen lehet kamatoztatni. Számos sikert tudhat magáénak, mind színházi, mind televíziós vonalon, ez utóbbi esetében a népszerű Korhatáros szerelem, vagy az Aranyélet című sorozatot említhetjük.

Ákos is visszatekintett a gyermekkorra, amikor még jelen voltak azok a kis kori harcok, viták, amelyek általában a legjobb testvéri kapcsolatoknak is velejárói. Ez mára teljesen megváltozott, egymás sikerének örülve, aktívan tesznek jövőjük és szakmai sikereik építése érdekében. Ákos elmondása szerint nagyon érdekes, hogy a szakmájuk ennyire különböző, hiszen ő operatőrként teljesen más szemmel éli meg és nézi a hétköznapokat. Sokszor megesik, hogy élményeit filmmé alakítja és saját életének különböző helyzetei hoznak számára egy-egy olyan dinamikusan változó képet, amiből merítve alkot. A kifogyhatatlan ötletekkel teli fiatalember számos munkán dolgozik párhuzamosan, kisebb és nagyobb projekteken egyaránt. A reklámok készítésétől kezdve, vajdaság első online galériáján át a kisfilmekig számos munkát, számos projektet elindított.

Tamás és Ákos is Budapesten él és dolgozik, onnan látogattak haza, hogy egy színes estét varázsoljanak a zentai fiataloknak. Laza stílusukkal, közvetlen hozzáállásukkal és pozitív életszemléletükkel olyan atmoszférát teremtettek, ami mindenki számára emlékezetes estét hozott.

A beszélgetés után autogramot is osztottak, illetve a múltkori beszélgetős esthez hasonlóan, minden vendég pár szóban papírra vethette, hogy mi az, ami legjobban jellemezte az estét.

Két testvér, két példaértékű szakmai pálya, két különböző szakmai siker és attitűd, de mindkettőjük esetében azonos felfogás, miszerint akarjál többet magadtól, mint amit a környezeted elvár tőled, hiszen az már önmagában fél siker.

A program az Adai Színtársulat Kulturális Egyesület, az Intellektus Civil Szervezet és a TM-People International Kft. szervezésében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Zenta Község Önkormányzata és Zenta Község Ifjúsági Tanácsa támogatásával valósul meg.