2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS – NEMZETEK LIGÁJA

Mitrović-dupla a látszólag könnyű sikerért

Csalóka eredmény született csütörtökön este a „baráti” összecsapáson Montenegró és Szerbia között, hiszen a kijelzőn 0:2 szerepelt a meccs végén, de a Sasoknak korántsem volt egyszerű dolguk. A hazaiak alaposan felkészültek az ellenfélből, és főleg a második félidőben tudták meglepni a szerbeket. A különbséget – ahogyan a Nemzetek Ligája korábbi mérkőzésein – ezúttal is Aleksandar Mitrović jelentette. A Fulham csatára a 18. percben egy vitatható ítélet után tizenegyest értékesített, a 81. minutumban egy gyönyörű akció végén Živković passzát váltotta gólra. Három fordulót követően Szerbia a C divízió 4. csoportjának egyértelmű éllovasa, az összecsapás utáni nyilatkozatokban azonban Gaćinović és Milinković-Savić is kiemelte, hogy nehéz estén vannak túl.

Mitrović ezúttal is megállíthatatlan volt (Fotó: Beta/AP)

Mitrović ezúttal is megállíthatatlan volt (Fotó: Beta/AP)

„Jól kezdtük a meccset, előnnyel mehettünk el a szünetre, és ez magabiztosságot adott nekünk. A második játékrészben komoly nyomás alá helyeztek, de jól védekeztünk, és egy kontrából lezártuk a találkozót” – mondta Savić. A csoport másik meccsén Románia az utolsó pillanatban zsebelte be a három pontot Litvánia ellen, így a kvartettben jelenleg ők állnak legközelebb Krstajić legényeihez.

A Nemzetek Ligája legfelsőbb osztályában Lengyelország és Portugália viaskodott, s végül egy öt gólt hozó összecsapáson a Cristiano Ronaldo nélkül felálló portugálok nyertek 3:2-re. Ha a játék képét nézzük, abszolút megérdemelt Santosék győzelme, sőt akár több gólt is szerezhettek volna. A lengyelek nem igazán találják a ritmust, a továbbiakban valószínűleg Olaszországgal a bennmaradásért küzdenek majd.

Podgorica: Montenegró–Szerbia 0:2 (0:1)

Podgoricai Stadion, vezette: Rocchi (olasz). Gólszerző: Mitrović a 18. és a 81. percben.

Montenegró: Petković – Stojković (Janković, 46.), Simić, Tomašević, Vesović – Šćekić (Ivanić, 73.), Vukčević – Marušić, Jovetić, Jovović – Beqiraj (Mugosa, 80.). Szövetségi kapitány: Tumbaković Ljubiša.

Szerbia: Dmitrović – Rodić, Veljković, Milenković, Rukavina – Maksimović, Lukić (Jovičić, 72) – Gaćinović (Milinković-Savić, 79.), Tadić, Živković – Mitrović (Radonjić, 93.). Szövetségi kapitány: Mladen Krstajić.