2024. április 25., csütörtök

Mindannyiunk érdeke a szelektív hulladékgyűjtés!

A topolyai Komgrad közvállalat folytatja a község óvodáiban a környezettudatos műhelymunkákat

A topolyai Komgrad Kommunális Közvállalat a Bambi Iskoláskor Előtti Intézményben rövidebb szünet után ebben a tanévben is kreatív és oktató jellegű műhelymunkákat szervezett.

Első lépésként a vállalat munkatársai bemutatták a Komgrad munkáját, majd a gyermekekkel elbeszélgettek a hulladékgyűjtés fontosságáról, illetve módjáról. Az előadássorozattal a közvállalat elsődleges célja a szelektív hulladékgyűjtés fogalmának, lényegének, illetve módjának a megismertetése a község legfiatalabb generációjával, a gyerekekkel, rajtuk keresztül pedig a felnőttekkel. Az ovisok megismerhették a három színű szemeteskannák rendeltetését, miszerint a kékbe a papír és a karton kerül, a sárgába a műanyag, a zöld színű tárolókba pedig az üveget kell elhelyezni. A továbbiakban színek szerint csoportokat alkotnak, és következik a játék, illetve a kreatív foglalkozás, amelyen hűtőmágnesek készülnek. A Komgrad környezettudatos előadássorozatának első állomása ebben az iskolaévben Bácskossuthfalva volt, ez után a község valamennyi óvodájába ellátogatnak.

ÁLLATI TETEM A PAPÍRHULLADÉK KÖZÖTT

A Komgrad Kommunális Közvállalat csalódottan értesíti a közvéleményt, hogy sikertelen volt a közelmúltban indított szelektív hulladékgyűjtési akciója. A Komgrad székháza előtt elhelyezett kék színű, a papír gyűjtésére szolgáló konténerbe ismeretlen személy ugyanis a minap állati tetemet dobott. A Komgrad illetékesei az eset kapcsán döbbenetüknek adtak hangot, és remélik, hogy a jövőben nem kell szembesülniük hasonlóval. A vállalat ezzel kapcsolatban kiadott közleménye szerint az a felelőtlen polgár, aki így cselekedett, tiszteletlenségét fejezte ki a Komgrad dolgozói, valamint azon polgárok iránt, akik az elmúlt napokban környezettudatosan, papírhulladékkal igyekeztek megtölteni a kék színű tárolót. A kommunális vállalat felhívja a topolyaiak figyelmét, hogy a papírhulladék begyűjtésével, és újbóli hasznosításával jelentősen hozzájárulunk környezetünk megóvásához, ami mindannyiunk hosszú távú érdeke.