2024. április 19., péntek
NEMZETEK LIGÁJA

Szerbia Montenegróban, Románia Litvániában nyert

A podgoricai meccsen Szerbia válogatottja Aleksandar Mitrović 18. és 81. percben szerzett góljaival 2:0-ra verte Montenegrót.

Fotó: Beta/AP

Fotó: Beta/AP

Izrael hátrányból nyert Skócia ellen a Nemzetek Ligája C-divíziójának 1. csoportjában, míg a 4. csoportban Románia Litvániában diadalmaskodott. A D-ligában Azerbajdzsán simán nyert Feröeren, míg Koszovó legyőzte Máltát.

A C-liga 1. csoportjában a nullapontos Izrael az Albániát legyőző Skóciát fogadta, és Charle Mulgrew büntetőből szerzett gólja után a második félidőben fordított. A hazai sikerhez kellett John Souttar kiállítása is – a 61. percben 1–1-nél küldték ki a második sárga lapját megkapó skótot.

A 4. csoportban Románia és Szerbia is korán vezetést szerzett idegenben, és Szerbia biztosan győzött Montenegróban, a románoknak pedig a litván egyenlítést követően az utolsó percig küzdeniük kellett – Alexandru Maxim góljával győztek is.

A D-liga 3. csoportjában Azerbajdzsán három góllal nyert Feröeren, míg Koszovó a máltai ellenállást legyűrve győzött hazai pályán.