2024. március 29., péntek

Főtáblás a Fradi!

Kettős győzelemmel jutott a legrangosabb európai kupasorozat, azaz a Bajnokok Ligája főtáblájára a Ferencváros férfi-vízilabdacsapata, mivel Varga Zsolt tanítványai előbb hazai pályán (10:4), majd idegenben (12:7) is magabiztos győzelmet arattak a görög Vouliagmeni felett a selejtező harmadik szakaszában. A zöld-fehérek 17 év után vesznek részt újra a BL-ben.

A Fradi nem volt túl nehéz helyzetben, hisz a budapesti hatgólos győzelem bizakodásra adott okot a görögországi találkozó előtt. A párharc első mérkőzésén a magyar együttes védekezése gyakorlatilag kifogástalanul működött, egyedül a támadásokon, leginkább az emberelőnyös helyzeteken volt mit javítani. A visszavágóra ez is sikerült, a találkozó elején Stefan Mitrović akciógólja mellett három fór is összejött a zöld-fehéreknek, ami megadta az alaphangot a folytatáshoz. A görög házigazda ugyan igyekezett, a kétgólos különbség azonban állandósult a riválisok között, majd a harmadik negyed végére sikerült még jobban ellépni a budapestieknek. A zárónegyedben is a vendégek akarata érvényesült, a görögök hitevesztetten pólóztak, így a mérkőzés meggyőző magyar sikerrel zárult.

Győzelmével a Ferencváros az A jelű nyolcasban kapott helyet, első BL-meccsén október 17-én a moszkvai Dinamót fogadja a Komjádi uszodában.

Főtábla, A csoport: Eger, Pro Recco (olasz), FTC, Steaua (román), Crvena zvezda, Barceloneta (spanyol), Dinamo (orosz), Brescia (olasz).
B csoport: Jadran (horvát), Olimpiakosz (görög), Spandau (német), Mladost (horvát), Verona (olasz), Szolnok, Jug (horvát), Hannover (német).

Vereség a nyitányon

Hétközi fordulóval rajtolt a Regionális Liga, a nyitómérkőzésen a belgrádi Partizan a spliti Mornar vendégeként Makarskán szerepelt, és rögtön el is szenvedte első vereségét (10:8). A fekete-fehérekhez hasonlóan a horvátok is idegen medencében játszottak, őket azonban ez kevésbé zavarta, végig kiegyensúlyozottan játszottak, míg a belgrádiak hullámzó teljesítményt nyújtottak. Aleksandar Ćirić együttese leginkább a végjátékban hibázott sokat, hiszen három perccel a lefújást megelőzően még 8:7-re vezettek, előnyüket azonban nem tudták megőrizni, a vendéglátó zsinórban háromszor is betalált. A Partizan előtt közben több lehetőség is adódott, de emberelőnyben sem tudtak gólt szerezni, így már nem tudtak beleszólni az eredmény alakulásába.