2024. március 29., péntek

Terjeszkedik a tóthfalui foci

A végéhez közeledik a romániai Igazfalva és a tóthfalui Nyers István Akadémia közös projektje

A tóthfalui Nyers István Akadémia és a romániai Igazfalva közös román–szerb IPA-pályázata lassan másfél éve tartó együttműködésének a végéhez közelednek. A focisták amellett, hogy megismerték egymást, a közeli és távoli jövőben is terveznek együttműködést. A projekt összértéke 214 620 euró, amiből az Európai Unió 182 427 eurót finanszírozott, a maradék összeget önrészként a két partnernek kellett biztosítania. Bagi Zsolt, a tóthfalui koordinátor szerint sikeres az együttműködésük.

– A két fél sikeres edzőtáborokon, szakmai találkozókon, tapasztalat- és véleménycseréken, számos egymás elleni mérkőzésen van túl. A közös találkozókon, a kellemes és hasznosan együtt eltöltött projektidő alatt mindkét oldalon sikerült maradandó eszközöket is beszerezni. Tóthfaluban konténerekből készült öltözőt építettek ki, ami megfelel a legmodernebb követelményeknek, és a sportolók nagy hasznát veszik. Az igazfalviak fitneszteremhez vásároltak korszerű gépeket, amelyekre már nagy szükségük volt az edzésekhez. Mezekkel, meznadrágokkal, sportszárakkal és labdákkal is tudta gazdagítani eszközkészletét mindkét együttműködő partner. Igazfalván szeptember 22-én tartották meg a projekt zárórendezvényét, ahol ismét találkoztak a projektben részt vevők, valamint az érdeklődők és segítők, akik végigkövették a másfél éve tartó munkát – mondta Bagi Zsolt.

A zárórendezvényen Ihász János, Igazfalva polgármestere és Bagi Zsolt, a projekt tóthfalui koordinátora összefoglalta és értékelte az elmúlt időszakot. Mindketten pozitívan beszéltek a közös munkáról, a határ két oldalán élők közös eredményeiről. Reményüket fejezték ki, hogy egy újabb projekt keretében folytatódhat a megkezdett munka.