2024. április 26., péntek

Deschamps a németek ellen

Lassan megszokjuk az UEFA új versenysorozatát, amely időnként megszakítja a topbajnokságok menetét, hogy a válogatottak vegyék át a főszerepet. Mától jövő keddig összesen 46 mérkőzést rendeznek a Nemzetek Ligája 3. és 4. fordulójában. A négy divízióra osztott megmérettetésen igazi csemegéket is láthatunk majd, hiszen a legrangosabb, A jelzésű osztályban megismétlődik a 2018-as oroszországi világbajnokság elődöntője, ahol Horvátország és Anglia csapott össze. Zlatko Dalić gárdája az előző, Spanyolország elleni találkozón megsemmisítő vereséget szenvedett, így most előttük a lehetőség, hogy javítsanak megítélésükön. A vb-n Modrićék hosszabbításban nyertek, s döntőbe jutottak, ezúttal pedig a legfelsőbb divízióban való bennmaradás a tét. A meccs egy korábbi, Horvátországra kirótt büntetés miatt zárt kapuk mögött zajlik majd.

Szintén érdekes párharcnak ígérkezik a franciák és a németek tusája, ahol Didier Deschamps az újjáépülő Nationalelf ellen mutathatja meg, hogy mennyire tudja motiválni a fiatal vb-győzteseket.

Az alacsonyabb divíziókban Szerbia és Magyarország is folytatja a küzdelmet. Ma 20 óra 45 perckor igazi balkáni rangadó szemtanúi lehetünk, ugyanis Montenegró lesz Mitrovićék ellenfele. A szerb csatárra különösen figyelni kell, mert többször is eredményes volt a Fulham legutóbbi bajnokijain, az NL 2. fordulójában pedig két gólt vágott Romániának. A mérkőzésen valószínűleg a fizikai és az egy az egy elleni párharcok dominálnak majd, s könnyen lehet, hogy csak a pontrúgásoknál alakul ki veszély a kapuk előtt.