2024. március 19., kedd

Meghosszabbították a pályázatot

November 6-áig lehet ajánlatokat tenni az Újvidéki Kikötő megvásárlására

A Gazdasági Minisztérium határozata értelmében kitolták az Újvidéki Kikötő eladására kiírt pályázat határidejét, így november 6-áig jelentkezhetnek az érdeklődők. A kikötő részvényeinek 99,4 százalékát bocsátották áruba 15,98 millió eurós kezdőáron. Az ajánlatokat tartalmazó borítékok felnyitását november 8-ára jelentették be.

A versenypályázaton részt vehet minden olyan cég, amely az utóbbi tíz évben folyamatosan foglalkozott kikötői tevékenységgel, és amelynek 2017-ben legkevesebb 30 millió euró bevétele volt.
Az Újvidéki Kikötő az egyetlen ilyen létesítmény Szerbiában, amelynek többségi tulajdonosa az állam. Évente hozzávetőlegesen egymillió tonna árut raknak itt át, kapacitása a 2,5 millió tonnát is meghaladja. A cég 150 embert foglalkoztat.
A köztársasági kormány arra számít, hogy olyan tekintélyes világcégek érdeklődnek majd az Újvidéki Kikötő iránt, mint az egyesült arab emírségekbeli Dubai Port World, a német Rhenus vagy az amerikai Walona csoport. A korábbi felhívásra 12 cég jelentkezett.