2024. április 23., kedd

Új aszfaltos utak és utcák

Ünnepélyes útátadás Tóthfaluban és Velebiten

Tóthfaluban és Velebiten tekintették meg tegnap délelőtt a nemrégiben újonnan kiaszfaltozott utakat és utcákat Magyarkanizsa község vezetői, akik ünnepélyesen, szalagátvágással adták át azokat rendeltetésüknek.

Nikola Lukač, Nebojša Rakić és Fejsztámer Róbert az útátadáskor (Puskás Károly felvétele)

Nikola Lukač, Nebojša Rakić és Fejsztámer Róbert az útátadáskor (Puskás Károly felvétele)

Velebiten Miloš Kravić, a községi képviselő-testület elnöke mondott ünnepi beszédet, amelyben az esemény fontosságát hangsúlyozta, annál is inkább, mert a falu történetében most fordult elő először, hogy egy napon négy aszfaltozott utcát is átadhatnak. Több mint harmincmillió dináros beruházásról van szó, amihez hat és fél millió dinárt biztosított az önkormányzat saját eszközökből. Az eseményen tiszteletét tette Nikola Lukač, az Észak-bánáti közigazgatási körzet vezetője és Nebojša Rakić, Magyarkanizsa község alpolgármestere.

A magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert is örömét fejezte ki az utak és utcák átadása kapcsán, ugyanakkor utalt arra is, hogy a közeljövőre is vannak terveik az aszfaltozásokra vonatkozóan.

– A tartomány támogatásával sikerült ezt a projektet megvalósítani, ahol a községünk majdnem legkisebb települései, Tóthfalu és Velebit kaptak aszfaltozott utcákat, sőt Tóthfalu a bejárati útját kapta szélesítve és felújítva, amire a helyiek már évek óta vártak. A tartományi támogatás azért is fontos számunkra, mert az önkormányzat mindig is hangsúlyozta, és a továbbiakban is amellett áll ki, hogy a tizenhárom településünkön próbáljunk meg hasonló életfeltételeket biztosítani, mint amilyenek a városban, a városközpontban vannak. Nemcsak Magyarkanizsán, hanem a másik tizenkét településen is fejlesztenünk kell az úthálózatot, a járdát, a vízvezetéket és a csatornahálózatot ahhoz, hogy az életkörülmények hasonlóak legyenek, mint a központban. Ha minden évben legalább ekkora pályázati összegeket és önrészt tudunk biztosítani, akkor szépen lassan sor kerülhet az összes településre, az ottani helyi közösség által kijelölt utcák, utak aszfaltozására pályázhatunk, és ha nyerünk, természetesen a kivitelezésre is sor kerül. Van már egy huszonöt projektből álló prioritáslista, amely terveztetés előtt áll. Bízom benne, hogy az év végéig elkészülnek a tervdokumentációk, és 2019-et úgy tudjuk elkezdeni, hogy megfelelő tervdokumentációval jelentkezhetünk a pályázatokra. Természetesen mindig sokkal nagyobb az igény, mint amekkora a rendelkezésre álló, megpályázható összeg – mondta a polgármester.

A községben vannak még javításra váró utak, az azonban mindenképp bizakodásra ad okot, hogy a vezetőség arra törekszik, minél élhetőbb körülményeket teremtsen a községbeli települések lakói számára.