2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Huszonkétezer hektár válik öntözhetővé

Tájékoztatót fogadott el mai ülésén a Tartományi Kormány a Stari Banovci (Ópázova község) határába tervezett főcsatorna építéséről, amellyel Szerémségnek ebben a részében mintegy 22 000 hektár termőföld válik öntözhetővé.

Ahhoz, hogy a Duna vizét eljuttassák a Budovar patakig – amit a Jaroslav Černi Vízgazdálkodási Intézet szakemberei terveztek meg –, egy új, 824 méter hosszú csatornát kell ásni. A projektum értéke 23,46 millió dinár.

A Tartományi Kormány ma jóváhagyta, hogy az újvidéki Távfűtő Művek hővezetéket építsen a Vajdasági Klinikai Központ számára, amivel a meglévő alállomások rákapcsolódhatnak a városi távhőhálózatra. A többi között a neurológiai és pszichiátriai osztályt, az Orvostudományi, valamint Gyógyszerészeti Kart, a Poliklinikát és a Pasteur-intézetet kapcsolják rá a hálózatra.

Az Igor Mirović kormányfő elnökletével megtartott ülésen arról is döntöttek, hogy a tartományi költségvetésből 4.633.200,00 dinárt utalnak át a verseci közkórháznak, hogy megjavíthassák a hemodialízises kezelésen levő betegek szállítására szolgáló felvonót – közölte a kormány sajtószolgálata.