2024. március 28., csütörtök

Készen áll a Lidl

Holnap akciós árakkal várja vásárlóit országszerte

Különleges kedvezmények kíséretében holnap reggel nyolc órakor nyitja meg kapuit a németországi üzletlánc. Belgrád, Bor, Nagybecskerek, Kragujevac, Leskovac, Niš, Újvidék, Szendrő (Smederevo), Zombor, Szabadka, Užice és Szabács (Šabac) települések lakosai vásárolhatnak majd elsőként a hazai Lidl-üzletekben.

Teli polcokkal, fényes padlóval és szokatlanul alacsony árakkal várja első vásárlóit a Lidl. Egy 100 grammos csokoládét 44 dinárért, a dobozos sört pedig 45 dinárért vásárolhatnak majd az új létesítményekben. Egy kiló hús pedig 300 dináros áron lesz kapható.

A Lidl olyan márkás termékeket sorakoztat fel, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. Mindemellett az itthon előállított termékek is kiemelt helyet kapnak majd az üzletek polcain. A mintegy 1500 árucikk között háztartási kisgépek, textilárú, játékok, dísztárgyak, szerszámok és kertészeti eszközök is lesznek. A kínálat között a nem-élelmiszer ipari termékekre vonatkozó kedvezmények hetente fognak változni.

Az új termékek mellett az eddig tapasztalttól eltérő élményt kínál majd a fogyasztóknak a korszerű diszkontáruház, mondta Martina Petrović a Lidl Szerbia vállalat kommunikációs felelőse. Az energiahatékonyság és korszerű követelményeknek megfelelő építészeti megoldások jegyében hozták létre az áruházakat, amelyekben többek között a termékek kategorizálása és a gyorspénztár könnyíti és gyorsítja meg a vásárlási folyamatot.

A Versenyvédelmi Biztosság legfrissebb elemzései szerint a szerbiai vezető kereskedelmi láncok között jelenleg a Delhaize, az Idea és a Roda üzletláncok szerepelnek. A szakértők szerint a Lidl számára mindössze néhány hónap elegendő lesz arra, hogy élpozícióba kerüljön a hazai színtéren. Az új játékos érkezése a diszkontok közlében lévő kiskereskedelmi üzletekre lesz majd a legnagyobb hatással, vélik a szakértők. A német üzletlánc erőssége ugyanis az, hogy mindenhol sikerül a fogyasztói igényekhez igazodnia az árak tekintetében.

A többi településen kiépített üzleteket novembertől kezdve folyamatosan nyitják meg, mivel a Lidl Szerbia bejelentette a kiskereskedelmi üzletláncának terjeszkedését.