2024. április 25., csütörtök
MAGYAR NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

In vino veritas

Nemzeti borfesztivál és kórustalálkozó volt Csókán

Csókán szombaton az Orpheus Művelődési Egyesület In vino veritas címmel harmadik alkalommal szervezte meg a Nemzeti Borfesztivált és Kórustalálkozót a bor és a dal jegyében. A szombat délelőtti program a művelődési ház udvarán a borlovagrendek és borpincék bemutatkozójával kezdődött. A Sarkantyú citerazenekar muzsikája mellett az érdeklődők vidékünk borain kívül az egri borvidék finom borrá érett szőlőleveit is megkóstolhatták.

Az esti műsorban, a művelődési ház színháztermében az Orpheus Művelődési Egyesület Pannónia férfikara nyitotta meg a fellépő kórusok sorát. Tápai Tibor, az egyesület elnöke megnyitójában elmondta, hogy a rendezvény célja ötvözni a kultúrát a minőségi borokkal és közelebb hozni egymáshoz az embereket, azokat is, akiket még határok választanak el egymástól.

A kórustalálkozó baráti hangulatban zajlott, a fellépők régi ismerősként köszöntötték egymást. A műsorban a Pannónia férfikar mellett fellépett a helybeli Csalogány asszonykórus, az eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület vegyes kara, a székesfehérvári Alcon Köfém Nyugdíjasklub férfikara és harmonikaduója, a recski Mátrai Visszhangok Vegyes Kar és a csókai Keresztes Csenge, a Szólj, síp, szólj vetélkedő fiatal énekese.

A Nemzeti Borfesztivált és Kórustalálkozót megtisztelte jelenlétével Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke és Kormányos László tartományi képviselő. A vendégek a magyar összefogás fontosságát hangsúlyozták a kultúra közvetítésével, és a november 4-én sorra kerülő nemzeti tanácsi választásokon való részvételre buzdítottak. A műsort Balázs Andrea vezette.