2024. április 24., szerda

Minden, ami kukorica

Kukoricanap a topolyai Nikola Tesla Általános Iskolában

Az őszi betakarítás idejére időzítette ezúttal is a topolyai Nikola Tesla Általános Iskola a hagyományos kukoricanapi ünnepségét. Az udvarban zajló rendezvényen vendégül látták a Csáki Lajos Általános Iskola tanulóit, valamint a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény ovisait is. Topolyán az ügyességi és gyorsasági próbákkal, kukoricacsuhéból készült jelmezes felvonulással és főzőversennyel, illetve művelődési programokkal került pont az idei gyermekheti rendezvénysorozatra. A Tesla iskola igazgatónője, Ksenija Kustudić Đukić örömét fejezte ki, hogy ezúttal az időjárás is kedvezett ennek a vidékünkön egyedülálló ünnepségnek.

A kukoricacsuhéból készült ötletes jelmezek és viselőik felvonulása az iskolaudvarban (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A kukoricacsuhéból készült ötletes jelmezek és viselőik felvonulása az iskolaudvarban (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

- Az immár hagyományosnak számító Kukoricanap elnevezésű mulatságunkat iskolánkban minden évben nagyon várjuk. A múlt évben sajnos kimaradt, de az idén sikerült megszervezni, és ezért hálásak vagyunk a nagylelkű támogatóinknak, akik biztosították az ügyességi versenyeink nyereményeit, amelyeket igyekeztünk a kukoricához kötni. Továbbá köszönet illeti azokat a pedagógusokat is, akik idejüket és erejüket nem sajnálva kivették a részüket a szervezésből. Az idei év különlegessége, hogy a 7. és 8. osztályosok kukoricamáléfőző-versenyét hivatásos szakács értékelte. A kukoricáról szóló gyermekrajz-, és a kukoricából készült tárgyi alkotásokra meghirdetett versenyünk, illetve a fotópályázatunkra beérkezett munkákból kiállítás nyílt az előcsarokban – nyilatkozta az igazgatónő, aki köszöntőjében üdvözölte a jelenlévő gyerekeket, szülőket, pedagógusokat, több intézmény képviselőjét. A Nikola Tesla Általános Iskola gyermekzsivallyal megtelt udvarában az ovisok egy a számukra kialakított akadálypályán futottak végig, az iskolások pedig ügyességi és gyorsasági versenyeken nyerhették meg az egy nagy zacskóba pakolt édesség-, és tanszerjutalmat. A Kukoricanap egyik legizgalmasabb pillanata az volt, amikor a kukoricacsuhéból készült jelmezes felvonulást értékelte a zsűri, az ő döntésük alapján a legszebben kidolgozott  három alkotás viselője ebben az évben ingyenesen vehet részt az osztálykiránduláson. A művelődési programban felléptek a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ, és a Vuk Karadžić Szerb Művelődési Központ gyermektáncosai, és az iskola hagyományápoló szakcsoportja.