2024. április 18., csütörtök
IN MEMORIAM

Kartag Nándor

Fájó szívvel búcsúzunk kedves kollégánktól, barátunktól, Kartag Nándor nyugalmazott újságírótól, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének tagjától.

Kartag Nándor szakmai szervezetünk megalakulásától kezdve tevékenyen kivette részét az egyesület munkájából. Építő jellegű hozzászólásaira, tanácsaira, ötleteire mindig számíthattunk. A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének alelnöke, majd elnökségi tagja is volt. Sem az újságíráshoz, sem az egyesülethez nem lett hűtlen a nyugdíjba vonulása után sem.

Pályafutása során több szakmai díjban részesült. 2007-ben magas szintű, a délvidéki magyarság sorskérdései iránt fogékony és elkötelezett munkássága elismeréseként kiérdemelte a Napleány-díjat, 2012-ben a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének életműdíját, 2013-ban pedig az anyaországi Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll-díját vehette át.

A francia forradalom tüzes ágyában megszületett az újságíró. A XX. század már észrevette. A zsurnalisztikának megadta az irodalomban, a tudományban őt joggal megillető polgárjogot. S a perc lángeszű, nagy munkásainak az örökkévalóságot.(Kosztolányi Dezső: A perc művészete)

Nyugodjon békében!

Kartag Nándor emlékére hétfőn 12 órakor az Újvidéki Rádió M Stúdiójában gyászülést tartanak, 15 órakor kísérik utolsó útjára a Futaki úti temetőben.