2024. április 25., csütörtök

Sportolj és válassz!

Rendszeres mozgásra ösztönzik a magyarkanizsai fiatalokat

A hangsúly a mozgáson volt csütörtökön délelőtt a Magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában, ahol sportválasztó napot tartottak.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Ez az az alkalom, amikor a sportegyesületek vezetői és edzői bemutatják a gyermekek számára azt az ágazatot, amellyel foglalkoznak. Nemcsak a tagtoborzás a célja ennek a napnak, hanem az is, hogy a gyerekek megszeressenek egy-egy sportot, vagy kipróbálják azt, amit korábban még nem volt alkalmuk, és arra is jó ez a nap, hogy lássák, milyen lehetőségeik vannak a városban a klubok falain belül, csapatba tömörülve, vagy akár egyénileg. Teljesen megtelt a hatalmas terem gyerekkel és felnőttel, minden szegletben valamilyen sportot űztek a hangos kacajok közepette. A sakktól kezdve az asztaliteniszen keresztül a kajakozásig mindent ki is próbálhattak a résztvevők, akik nemcsak Magyarkanizsáról, hanem a Zmaj iskola kihelyezett tagozatairól is érkeztek a környező községbeli településekről. A nap fontosságát Vass Zoltán, az önkormányzat sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstagja hangsúlyozta, aki elmondta, hogy a nap hozadékai sem mellékesek, mint például az, hogy hányan kapnak ezután kedvet egy-egy sporthoz, de elsődleges céljuk az, hogy a gyerekeket mozgásra bírják.

– Önkormányzatunk nyolcadik alkalommal szervezte meg a sportválasztó napot a gyermekhét keretén belül. Kettős célunk van ezzel: egyrészt a gyermekeknek egy-egy aktív tevékenységet mutatunk be, másrészt abban bízunk, hogy egyes sportágak megtetszenek nekik, és a jövőben ők is erősítik majd a sportklubjainkat – fogalmazott Vass Zoltán.

A gyógyfürdő sportcsarnokát előbb az alsósok, majd a felsősök vették birtokukba, akik örömmel próbálták ki a sportágak nyújtotta lehetőségeket.