2024. március 29., péntek
BÉGASZENTGYÖRGY

A polgármester menesztette a tanácsadóit

Bégaszetgyörgy község polgármestere ezentúl tanácsadók nélkül végzi a feladatát – közölte Mitar Vučurević Nagybecskereken megtartott tegnapi sajtótájékoztatóján, melyen több kommunális témáról is beszélt.

További karcsúsításokat is kilátásba helyezett. A közigazgatásban, a Községi Tanácsban és a közvállalatokban ígért leépítéseket. Mint mondta, erre kényszerítik őket a tisztségviselők számát meghatározó jogszabályok is. Hangsúlyozta, hogy akit a polgármester nevez ki, az többé nem lesz a koalíciós egyezség tárgya. A három felmentett tanácsadó közül egy a Vajdasági Magyar Szövetség tagja, de a polgármester szerint ez nem szakította meg a VMSZ és a haladók közötti koalíciós kapcsolatot. Ugyanakkor bejelentette, hogy felsőbb szinten lesznek még pártközi tárgyalások.  

– A pártközi koalíció a következő időszakban vitatható. Le kell ülni és tárgyalni. Azt, amit polgármesterként tennem kell, teszem is, de senki nem látja, amit tűrnöm kell. Bégaszentgyörgy községben én vagyok a felelős személy. Erre, meg arra a munkára is, és minden aláírásért én felelek. Jogom van arra, hogy valamibe bele is fogjak. Nem egy tanácsadó lett csak leváltva, és ez nem azért történik, hogy valaki más kerüljön a helyére. Még véletlenül sem. Újévig minden a helyére kerül – ahogyan kell is, azután pedig következik a Községi Tanács – mondta a polgármester.