2024. március 29., péntek

A Szabadságharc Bácskossuthfalván

Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt Szabadságharc címmel, Brestyánszki Boros Rozália dramaturg szövege alapján, Arany János és Petőfi Sándor életének állomásait, a két költő gondolatait, legendás barátságát, vívódásait hívta életre kedden este Bácskossuthfalván.

Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt előadása az Echo Gyermek- és Ifjúsági Rendezvényközpontban (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt előadása az Echo Gyermek- és Ifjúsági Rendezvényközpontban (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Az irodalmi jellegű színházi est kezdetén Kisimre Szerda Anna mondott köszöntőt, amiben a kultúránk, identitásunk ápolását, az ifjabb generációknak történő átadását emelte ki.

– Arany János és Petőfi Sándor költészete és jelleme nemcsak népi kultúránkat képviseli, hanem magatartásával, egyenességével, életművével példát mutat a ma embere számára is azzal, hogy milyen módon viszonyultak a magyarság, a kultúra vagy a történelem kérdéséhez. Ezt a közösségi tudatot kell átadni az ifjú generációknak például a művelődési intézményeink nyújtotta lehetőségek által is – osztotta meg gondolatait Kisimre Szerda Anna.

Az előadást a helyi érdeklődők és a faluvezetés képviselői mellett megtekintette Nagy Ottó, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese és Kerekes Zoltán, Kishegyes község alelnöke is.