2024. április 19., péntek

A Tiszába veszett

Adorjánon hétfőn nyoma veszett Csikós István (68) idős helybeli lakosnak, akinek kerékpárját a templom melletti utca folyatásában a Tisza töltésoldalában találták meg. Innen kevesebb, mint száz méterre folyik a Tisza.

A folyó közelében előkerült az idős ember mici sapkája is. A fejfedőt közvetlenül a folyó partján találták meg a keresésére induló helyi polgárok. Csikós István eltűnésének körülményei és a maga után hagyott személyes holmija alapján Adorjánon arra gyanakodnak, hogy a falubelijük a Tiszába fulladt. Meg nem erősített információk szerint, a férfi a nem kívánt kiskutya-szaporulattól akart megszabadulni, a kutyakölyköket állítólag a folyóba dobta, amikor megcsúszott és ő maga is a Tiszába esett. Más feltételezések nem zárják ki az öngyilkosság lehetőségét sem, egyelőre azonban csak találgatni lehet, hogy mi is történt valójában a szerencsétlen adorjáni férfival.

A tragikus esemény helyszínén a folyópart még nem túl magas, viszont a víz hirtelen mélyül, a parttól alig néhány lépésre a víz mélysége meghaladja a két métert is. A zentai Tisza mentőcsapat könnyűbúvárjai csütörtökön délután megpróbálják felkutatni a nagy valószínűséggel vízbe fulladt Csikós István holttestét.